Telenews

Liderët e NATO-s i kërkojnë Rusisë që ta ndalë luftën menjëherë

Liderët e NATO-s i kanë kërkuar presidentit rus, Vladimir Putin, që “të ndalojë menjëherë këtë luftë dhe të tërheqë forcat ushtarake nga Ukraina”.
Ata i bëjnë gjithashtu thirrje Bjellorusisë që të përfundojë bashkëpjesëmarrjen në pushtimin e Rusisë.
Ata, në deklaratën e përbashkët pas samitit për Ukrainën, kanë thënë se po marrin masa për të garantuar sigurinë dhe mbrojtjen e aleatëve në të gjitha fushat.
“Ne po rrisim qëndrueshmërinë e shoqërive tona dhe infrastrukturës sonë për të kundërshtuar ndikimin keqdashës të Rusisë”, thuhet në deklaratë, ku gjithashtu përmenden masat kundër sulmeve kibernetike.
Udhëheqësit e aleancës veri-atlantike vlerësuan popullin e Ukrainës, duke thënë se kanë “frymëzuar botën me rezistencën heroike ndaj luftës brutale të Rusisë”.

Të ngajshme

Tri shtete e njohën Palestinën, vjen reagimi i Izraelit – do të ketë pasoja

Donat Hashani

Irlanda e përmbush premtimin e saj: Dublini njeh Palestinën si shtet të pavarur

Donat Hashani

Një ditë e madhe për Palestinën: Edhe Spanja e njeh si shtet, Kongresi shpërthen në duartrokitje

Donat Hashani