Telenews

13 mijë fëmijë po rriten pa prindër në Ukrainë

Pushtimi rus i Ukrainës ka bërë që mijëra fëmijë ukrainas të humbasin prindërit në luftë.

Sipas të dhënave të organizatës “SOS-Kinderdorf” më shumë se 13.000 fëmijë ukrainas po rriten pa kujdesin prindëror. Organizata kërkoi para Konferencës për Rindërtimin e Ukrainës që zhvillohet në Berlin (11-12.06.) një reformë të zgjeruar të sistemit të përkujdesit për fëmijët si edhe mbrojtjen e posaçme të tyre.

Kurse organizata “terres des hommes” kërkoi para Konferencës për Rindërtimin e Ukrainës në Berlin një mbështetje më të madhe financiare për organizatat që kujdesen për fëmijët në Ukrainë. Konferenca duhet të kujdeset që fëmijët dhe adoloshentët e traumatizuar të marrin ndihmë psiko-sociale, tha koordindatori për Europën, Thomas Berthold për Shërbimin Evangjelist, epd. Aktualisht ofertat janë të pamjaftueshme, theksoi Berthold.

 

Të ngajshme

Tahiri: Kurti e pranoi Asociacionin, nuk po e themelon për shkak të zgjedhjeve

Donat Hashani

Putini premton armëpushim me këtë kusht për Ukrainën

Donat Hashani

Zbulimi më i madh i kokainës i të gjitha kohërave ne Gjermani, kapen 35 ton, vlera 30 miliardë euro

Erzana Fazliu