Telenews

9 lloje të qarave të foshnjës

Të kesh një të porsalindur është e vështirë. Dhe të qash një fëmijë për të cilin nuk jemi kurrë të sigurt se çfarë sinjalizon, por një situatë e vështirë mund të bëhet edhe më e vështirë. Ka arsye specifike për këto nëntë lloje të qara

Për fat të mirë, Anna Shields, nëna e një foshnje të porsalindur, tregoi se si mund të dini saktësisht se çfarë ka nevojë fëmija juaj. Rezulton se ka nëntë lloje të ndryshme të qarave, dhe secila prej tyre ka një kuptim të ndryshëm.

“Dallimet në të qarë janë aq të qarta sa nëse dini t’i dalloni ato, gjithmonë do ta dini se çfarë ka nevojë fëmija juaj,” thotë Anna.

Ekspertët e bebeve thonë se kur fëmija juaj është i uritur, ai qan në një mënyrë specifike.

Nevoja për të gromësirë

Një tregues se foshnja ka nevojë të gromësijë është një klithmë gjatë së cilës dëgjohet një zhurmë fërshëllyese ‘eh’.

Bebet nxjerrin një tingull të tillë sepse ulet diafragma dhe mbyllet laringu, pohojnë ekspertët.

Lodhja

Fëmija juaj do t’ju njoftojë kur të jetë gati për shtrat, edhe nëse mendoni se kjo nuk do të ndodhë kurrë.

Është thelbësore që ata të dëgjojnë tingujt e gromësirës, të cilat do të tingëllojnë ndryshe nga të rriturit.

Goja hapet gjerësisht, gjuha rrafshohet dhe tërhiqet, kështu që tingëllon si ‘aoh’ – thonë ekspertët.

Dhimbje stomaku

Vogëlushi juaj gjithmonë do t’ju njoftojë nëse i dhemb barku. Tingujt janë më të gjatë se tingujt e tjerë të të qarit dhe të bërtiturit dhe tunden gjatë të qarit.

Parehati

Si të gjithë të tjerët, foshnjat mund të jenë mjaft të shqetësuar, dhe kjo shpesh ndodh sepse ata thjesht nuk janë të rehatshëm. Ndoshta janë shumë të nxehtë ose shumë të ftohtë ose nuk u pëlqen pozicioni që i vendosni.

E qara për këtë tingëllon si ‘heh’ dhe dallohet nga turma. Ekspertët thonë se kjo është lehtësisht e dallueshme kur qan.

Rritja e dhëmbëve

Thirrja për këtë është gjithashtu shumë e qartë dhe tingëllon si “Guèn”.

Ky tingull shoqërohet me rritje të pështymës dhe foshnja duket se fërkon mishrat e dhëmbëve me njëri-tjetrin. Ju mund t’i ofroni fëmijës tuaj një unazë xhel për përtypje.

Vetmia

Nëse foshnja juaj ka nevojë për një shoqëri të vogël, ajo ka mënyrën e saj për t’ju bërë të ditur. Një klithmë zemërthyese është pjesë e thirrjes që ajo dëshiron t’ju tregojë se është e vetmuar dhe tingëllon si ‘Lelaol’, thonë profesionistët.

Tingulli është i qetë dhe i trishtuar. Me këtë mjaullimë të vogël, foshnja i bën të ditur se është e mërzitur dhe se ka nevojë për një lidhje dhe prani, thonë ata.

Etja

Kur i porsalinduri juaj ka nevojë për një pije, ajo do të bëjë një tingull “jo”. Kjo sepse ‘gjuha e tyre qëron qiellzën’, shpjegojnë ekspertët.

Të gjitha

The Sun shkruan se kur asgjë nuk është mirë, edhe fëmija do të qajë dhe kjo tingëllon si ‘ouin’.

Dëgjoni tingullin e qartë të shkronjës “O” dhe përqafoni fëmijën tuaj për ta bërë të ditur se jeni atje.

Çfarë thotë pozita e nishanit në trupin tuaj

Të ngajshme

Studimi: 90% e pacientëve nuk vuajnë më nga pasojat e COVID-19 të zgjatur

KushtrimGuraj

Vitia priti në takim Szunyogun, këto ishin temat e diskutimit

Donat Hashani

Çfarë ndodh me trupin tonë nëse nuk konsumojmë alkool për një muaj

Flaka Ajeti