Truku me peshqir kuzhine që e bën enëlarësen të lërë enët pa njolla – pa lodhje dhe pa kosto shtesë
Enëlarësja është krijuar për të bërë pjesën më të madhe të punës kur pastroni enët. Por pse shpesh duhet t’i rilani ose t’i fshini njollat e ujit pas disa cikleve?
Nëse e hapni makinën plot avull vetëm për të gjetur lagështi të grumbulluar mbi pjata e gota, ndoshta është koha të provoni një truk të thjeshtë që mund të ndihmojë në largimin e ujit të tepërt që lë pas njolla.
Në vend që të merrni peshqirin e kuzhinës për t’i tharë me dorë, merrni një leckë të pastër, vendoseni mbi derën e enëlarëses gjysmë brenda e gjysmë jashtë, dhe mbyllni derën lehtë. Peshqiri do të thithë lagështinë që del jashtë, duke ju lënë enë pa njolla!

