Telenews

Aktakuzë ndaj 23 personave në rastin “Call Center”

Prokuroria Speciale e Kosovës ka ngritur aktakuzë kundër 23 personave në rastin e Call Center nën dyshimin për veprat penale, “Pjesëmarrja ose organizimi i grupit kriminal te organizuar’, ‘Mashtrimi’ , ‘Shpëlarja e parave’ dhe ‘Dhënia e ndihmës kryesve pas kryerjes së veprave penale’.

Sipas një njoftimi bëhet e ditur se inicialet e të pandehurve janë këto: A.F;  K.G;  I.L;  D.H; M.T;  V.K;  A.Z;  L.H;  Ç.Q;  F.H;  M.K;  F.K;  I.S;  S.P;  A.V;  A.N;  I.XH;  A.DH;  E:L;  A.M;  K.R; E.R; Q:I.

Sipas aktakuzës të pandehurit dyshohet se kanë kryer veprat e penale gjatë viteve 2019 – 2021, me qëllim të përfitimit të kundërligjshëm material, ku si pasojë janë mashtruar qytetarët – shtetas gjermanë, përmes qendrave të thirrjes – Call Center, duke investuar nëpër platformat online.

“Me veprimet e lartcekura të pandehurit dyshohet se kanë kryer veprat penale: ‘Pjesëmarrja ose  organizimi i grupit kriminal te organizuar’ nga neni 277  lidhur me veprën penale ‘Mashtrimi’ nga neni 323 par.4 lidhur me par. 1 të KPRK-së , ‘Shpëlarja e parave’ nga neni 302 i KPRK-së dhe nenit 56 dhe 57 të Ligjit 05/L-096 mbi parandalimin e pastrimit të parave dhe luftimit të terrorizmit dhe ‘Dhënia e ndihmës kryesve pas kryerjes së veprave penale’ nga neni 380,  par.3 lidhur me par. 1, dhe me nenin 31 të KPRK-së”, thuhet në njoftim.

Ky rast thuhet se është hetuar nga Prokuroria Speciale e Republikës së Kosovë së bashku me autoritetet Gjermane, saktësisht me Prokurorinë Publike në Bamberg – Gjermani.

source

Të ngajshme

“24 qershori” Dita Nacionale e komunitetit Egjiptian të Ballkanit

Donat Hashani

Kryesia e Kuvendit sot mban mbledhje, ky është rendi i ditës

Donat Hashani

Ngjarjet kryesore për ditën e sotme

Donat Hashani