Brokoli me gjasë është njëri ndër ushqimet më të shëndetshme, meqë është i pasur me antioksidues, por po ashtu e ulë edhe nivelin e kolesterolit.
E njëjta gjë vlen edhe për lakrën e rëndomtë, për lakrën jeshile, lakrën e Brukselit, por me kusht që të mos e teproni me to.
Nëse doni që nga këto perime ta nxirrni maksimumin, atëherë më mirë është që së pari t’i zieni. Mos e teproni as me pirjen e lëngjeve nga perimet e gjelbra, transmeton gazeta “Kosova Sot Online”, sepse ato përpos që ndikojnë te gjëndra tiroide, ndikojnë keq edhe në shëndetin e dhëmbëve.
Teresa Fang, nutricioniste dhe profesoreshë në Universitetin e Harvardit, thotë se “sasitë e arsyeshme të brokolit dhe lakrës jeshile nuk shkaktojnë probleme shëndetësore”, por nëse vuani nga ndonjë sëmundje e gjëndrës tiroide, atëherë do të duhej të këshilloheshit me mjekun.