Telenews

Çfarë të bëni kur s’mund të ndaloni së menduari për diçka?

Mendimet e detyruara për ngjarje të padëshiruara mund t’ju pushtojnë dhe të marrin kontrollin. Qoftë një ngjarje nga e kaluara apo e ardhmja, një qëndrim negativ e bën të pamundur të shijosh të tashmen, gjë që mund të çojë në probleme serioze si depresioni apo ankthi.

Ndalimi i mendimeve nuk është një zgjidhje e mirë dhe efektive. Psikologët besojnë se duke shtypur mendimet negative, ne do të mendojmë edhe më shumë për problemet. Mundohuni t’i kontrolloni ato.

Këtu janë disa mënyra për të kontrolluar mendimet tuaja:

Merrni pjesë në aktivitete që kërkojnë një frekuencë të ndryshme emocionale.

Shkruani të gjitha arsyet pse ajo që keni frikë nuk do të ndodhë.

Shkruani arsyet pse gjithçka do të jetë ende mirë, pavarësisht nga rezultati.

Shikoni se si të qetësoni mendimet tuaja dhe të bini në gjumë më shpejt!

Shkruani qëllimin që dëshironi të arrini duke iu përgjigjur pyetjeve të mëposhtme:

Çfarë do të thotë kjo situatë për mua?

Çfarë dua të jem?

Çfarë mund të bëj për të mbajtur gjithçka në rregull?

Ju nuk duhet të veproni sipas mendimeve tuaja. Ju thjesht mund t’i shikoni ato dhe të lini të padobishmet.

Të ngajshme

PAMJE| Brenda shtëpisë milionëshe të Rita Orës

KushtrimGuraj

Dua Lipa shfaqet pa makijazh dhe veshje të thjeshtë gjatë një daljeje në Londër

Portali Telenews

West me akuza të rënda për Kardashianët: Gënjeshtarë, kanë “kidnapuar” vajzën time Chicago

Donat Hashani