Telenews

ChatGPT arriti një milion përdorues vetëm pesë ditë pas lansimit

Sipas informacioneve që vijnë nga vetë shërbimi, mjeti i AI ChatGPT arriti një milion përdorues vetëm pesë ditë pas lansimit në nëntor të vitit të kaluar.

Bëhet fjalë për platformën që mund të prodhojë tekste të ngjashme me njeriun dhe që është përdorur për të gjitha llojet e përdorimeve, nga shkrimi i tregimeve të shkurtra, prozës, muzikës, zgjidhja e problemeve matematikore dhe kryerja e përkthimeve, përcjell Telenews.

Themeluesi i Microsoft, Bill Gates, ka paralajmëruar tashmë se teknologjia e AI si ChatGPT “mund të zëvendësojë njerëzit në punë me jakë të bardhë”.

Dhe Microsoft konfirmoi së fundmi një investim shumë milionë dollarësh në kompaninë amerikane OpenAI, krijuese e ChatGPT.

Por sipas mediave të huaja, përcjell Telenews, shërbimeve të tjera të njohura në internet në përgjithësi u është dashur shumë më tepër kohë për të arritur shifrën e një milion përdoruesve.

Instagrami është ndër ata që i afrohen më shumë. Shërbimi popullor i mediave sociale arriti një milion përdorues në vetëm 2.5 muaj, megjithëse i matur përmes shkarkimeve të aplikacionit.

Spotify dhe Dropbox gjithashtu e arritën këtë shpejt – në pesë dhe shtatë muaj, përkatësisht, duke qenë shërbime që si ChatGPT ofrojnë një përdorim praktik të menjëhershëm.

Përveç Instagram-it, shërbimet e mediave sociale zakonisht kërkonin pak më shumë kohë për të fituar një milion përdorues.

Të ngajshme

Apple ka lansuar iOS 16.4, plot emoji dhe veçori të reja

Albiona Ibishi

Kyçet edhe fshati i fundit në Kosovë në internet brezgjerë me shpejtësi të lartë

Donat Hashani

Publikohen katër mënyrat efikase që mund ta kuptoni nëse po iu spiunohet telefoni

Donat Hashani