Telenews

Dita Ndërkombëtare e Paqes

dita-nderkombetare-e-paqes

Në vitin 1981, Asambleja e Përgjithshme e Kombeve të Bashkuara shpalli të martën e tretë të shtatorit si Ditën Ndërkombëtare të Paqes.

Kjo ditë përkoi me ditën e hapjes së sesioneve vjetore të Asamblesë së Përgjithshme dhe qëllimi i saj mbetet forcimi i idealeve të paqes në mbarë botën.

Që nga themelimi i Kombeve të Bashkuara dhe krijimi i Kartës së Kombeve të Bashkuara, qeveritë janë të detyruara të mos përdorin forcën kundër të tjerëve, përveç nëse ato veprojnë në vetëmbrojtje ose janë autorizuar nga Këshilli i Sigurimit i OKB-së për të vazhduar.

Jeta është më e mirë në një botë ku ekziston paqja dhe, sot, ne shikojmë nga ata që kanë qenë paqeruajtës dhe paqeruajtës për të mësuar se çfarë mund të bëjmë secili individualisht për ta bërë botën një vend më paqësor.

Të ngajshme

Një sekret që tregon se si të bëheni të pasur

Portali Telenews

Dhjetë zakone të dëmshme, nga të cilat nuk mund të heqim dorë

Portali Telenews

225-vjetori i lindjes së ideologut të Rilindjes Kombëtare, Naum Veqilharxhi

Donat Hashani