Telenews

E rëndë: Mbreti Charles i Britanisë së Madhe diagnostifikohet me sëmundjen e rëndë

zbulohen-fotot-e-para-te-kartemonedhave-te-mbretit-charles-iii

Mbreti Charles i Britanisë së Madhe është diagnostikuar me kancer, deklaruan nga Buckingham Palace.

Nuk është kancer i prostatës, por u zbulua gjatë trajtimit të tij të fundit për një prostatë të zmadhuar.

Lloji i kancerit nuk është zbuluar, por sipas një deklarate të pallatit, Mbreti filloi “trajtimet e rregullta” të hënën.

Pallati Buckingham thotë se Mbreti “mbetet plotësisht pozitiv në lidhje me trajtimin e tij dhe pret që të kthehet në detyrën e plotë publike sa më shpejt të jetë e mundur”.

​ Ai do t’i shtyjë angazhimet e tij publike dhe pritet që anëtarët e tjerë të familjes mbretërore të ndihmojnë për ta përkrahur gjatë trajtimit të tij.

Nuk po jepen detaje të mëtejshme për fazën e kancerit apo një prognozë.

Edhe pse ai do të ndalojë ngjarjet e tij publike, Mbreti, do të vazhdojë me rolin e tij kushtetues si kreu i shtetit.

Ai u pa në një shërbim të kishës në Sandringham të dielën, ku u dorëzua turmave. Ai bëri një procedurë të prostatës në një spital privat në Londër më shumë se një javë më parë.

Mbreti kishte zgjedhur të bënte publikisht trajtimin e tij të prostatës, me qëllimin për të inkurajuar më shumë burra që të bënin kontrolle të prostatës, tha pallati në atë kohë.

Ai u tha se ishte i kënaqur që kishte rritur ndërgjegjësimin për këtë çështje, me faqen e internetit të NHS që raportoi një rritje të çështjeve në lidhje me kushtet e prostatës, shkruan BBC.

Të ngajshme

Studim: Barnat kundër depresionit gjatë shtatzënisë ndikojnë në fetus

Hafize Elshani

Reshitaj për metodën IVF: Mund të ketë martesa mes vëllait e motrës

Edmond Vila

“Mos të përdorin antibiotik”, mjekët me rekomandim për gripin sezonal te fëmijët në Kosovës

KushtrimGuraj