Telenews

Erdogan: Ukraina dhe Rusia po pajtohen në katër pika ta marrëveshjes

Duke folur për gazetarë gjatë kthimit nga Samiti i NATO-, Erdogan gjithashtu tha se ai do të flas me presidentin e Ukrainës, Volodymyr Zelensky të premten dhe me presidentin e Rusisë, Vladimir Putin gjatë vikendit ose në ditët e para të javës së ardhshme.
“Janë gjashtë pika të negociatave në mes Rusisë dhe Ukrainës, duket se ka pajtueshmëri në katër prej tyre”, tha Erdogan.
“Së pari, NATO ishte qështje komplekse, por më vonë Zelensky filloi të shprehet se ai mund të tërhiqet nga anëtarsimi në NATO. Qështje tjetër është pranimi i gjuhës ruse si gjuhë zyrtare. Zelensky gjithashtu e pranoi këtë. Rusishtja është gjuhë e folur pothuajse çdokund në Ukrainë. Nuk ka problem as për këtë pikë”, tha Erdogan.

Të ngajshme

Spanja, Norvegjia dhe Irlanda e njohin zyrtarisht shtetin palestinez

Donat Hashani

Dodik: Rezoluta për gjenocidin në Srebrenicë është “disfatë për politikën boshnjake”

Donat Hashani

Tri shtete e njohën Palestinën, vjen reagimi i Izraelit – do të ketë pasoja

Donat Hashani