Telenews

Fruti që nuk duhet ta konsumoni nëse jeni duke përdorur ilaçe

Por megjithë benefitet shëndetësore që ky lloj fruti sjell për organizmin, prapë mbetet një zgjidhje e gabuar për ju! Në momentin që përzihet me disa medikamente të caktuara, lëngu i portokallit të kuq mund të shkaktojë efekte anësore mjaft të dëmshme.
Sipas Administratës së Ushqimit dhe Drogës në Shtetet e Bashkuara (FDA), lëngu i portokallit të kuq rrit potencialin e disa medikamenteve në trup. Ai bllokon një enzimë të domosdoshme dhe të nevojshme për shpërbërjen e përbërësve të medikamenteve
Ndërsa në rast se konsumoni lëng të përbërë nga fruta të ndryshme atëherë duhet që të lexoni patjetër me kujdes përbërësit që shkaktojnë varësi në ilaçet që merrni. Medikamentet që përdoren për të mbajtur nën kontroll kolesterolin, presionin e gjakut, alergjitë, ankthin dhe aritminë janë më të rrezikshmet që mund të shkaktojnë reaksione të forta në rast se shoqërohen me lëng portokalli të kuq.
Kështu qe, në mënyrë të rreptë shmangni lëngun e portokallit të kuq teksa merrni medikamentet që trajtojnë sëmundjet e lartpërmendura!
 

Të ngajshme

Nga e marta rikthehet pluhuri saharian në Kosovë

FSSh pagoi borxhe mbi 23 milionë Euro në vitin 2023, afër 18 milionë spitaleve në Turqi

Pagjakësia si pasojë e çrregullimeve menstruale: Simptomat, trajtimi dhe komplikimet