Telenews

Gërvalla: Ndryshimi i kufijve mund të nisë një luftë në Ballkan  

Ideja e shkëmbimit apo e ripërcaktimit të territoreve mund të çojë në një luftë të re në Ballkan, ka thënë kryediplomatja kosovare, Donika Gërvalla, teksa komentonte për gazetën ukrainase “European Pravda”, situatën në Kosovë dhe raportet e tensionuara me Serbinë.

Kryediplomatja nuk e sheh si zgjidhje shkëmbimin e territoreve, por, “punën jashtëzakonisht komplekse të integrimit” të komunitetit serb, është sipas saj alternativa.

“Ky plan nuk zgjidh probleme, por krijon të reja për të gjithë rajonin. Precedenti i ndryshimit të kufirit në Ballkan mund të jetë shumë i rrezikshëm dhe mund të nisë një luftë të re”, ka thënë Gërvalla.

E për luftë foli edhe zëvendëskryeministri i Kosovës, Besnik Bislimi, pikërisht në gazetën ukrainase, “European Pravda”.

“Nëse i shikoni zhvillimet në anën e Serbisë, gjithmonë duhet të llogaritni në një konflikt të mundshëm dhe ka elemente që tregojnë se kjo mund të jetë e mundur. Kjo do të thotë se ne jemi gjithmonë vigjilentë, por llogarisim në skenarin më të keq të mundshme. Besojmë se prania e KFOR-it në Kosovë mund t’i pengojë këto tensione në një të ardhme të afërt, por gjithmonë është i mundur”, ka deklaruar Bislimi.

source

Të ngajshme

Dyshohet se një grua u dhunua dhe u grabit në Gjilan

Mbi 350 qytetarë serbë kanë aplikuar për konvertimin e patentë shoferëve në RKS

Një vit nga betimi i kryetarëve shqiptarë në veri, vlerësime të kundërta për rolin e tyre