Telenews

INFERMIERËT PO MBAJNË GREVË NJËORËSHE, KËRKOJNË REALIZMIN E KËRKESAVE TË TYRE

Shoqata sindikale e infermierëve, mamive dhe profesionistëve të tjerë shëndetësor këtë të martë po e mbajnë një grevë njëorëshe.
Nëpërmjet kësaj po shprehet pakënaqësia lidhur me trajtimin që i bëhet kësaj kategorie.
Pjesëmarrësit po kërkojnë rritjen e koeficientit të pagave, pagesën e ndërrimit të natës dhe kërkesa të tjera.
Ata janë duke kërkuar që në kuadër të ligjit të pagave i cili pritet të miratohet në Kuvendin e Kosovës të ketë një rritje të koeficientit i cili u mundëson një pagë më të mirë për këtë kategori ngase drafti i ligjit të pagave i cili ka qarkulluar nëpër media nuk e mundëson këtë gjë.
Nga pjesëmarrësit u tha se kategoria e infermierëve dhe mamieve është kategoria më e diskriminuar e punonjësve shëndetësor sa i përket pagave dhe kushteve tjera të punës.
Përveç tyre ndaj këtij drafti kanë shprehur pakënaqësi edhe sektorë të tjerë.

Të ngajshme

Ekskluzive: Florian Miftari zgjedhet Dekan i Fakultetit të Edukimit Fizik dhe Sportit në UP

Donat Hashani

Ndahet nga jeta mësuesi i shquar nga Drenasi, Hamdi Kurti

Donat Hashani

Ndërron jetë nëna e Edmond Lajqit, një ditë pasi djali ia vrau renë

Donat Hashani