Telenews

Këshilli i Etikës merr vendim për profesorin Xhevat Krasniqi

 

 

Këshilli i Etikës së Universitetit të Prishtinës ka rekomanduar pezullimin e përkohshëm nga puna ndaj profesorit të UP-së, Xhevat Krasniqi.

Sipas vendimit, ndaj Krasniqit është kërkuar referimi i pretendimit për ngacmim seksual në organet përkatëse të hetuesisë.

“Këshilli i Etikës i Universitetit të Prishtinës ka rekomanduar marrjen e mases për pezullimin e përkohshëm nga puna të Prof. Dr. Xhevat Krasnitit dhe është kërkuar referimi i pretendimit për ngacmim seksual në organet përkatëse të hetuesisë të Republikës së Kosovës sipas kornizës normative përkatëse”.

Tutje thuhet se Këshilli i Etikës rikujton se denoncimi i paraqitur ndaj Xhevat Krasniqit lidhet me dy segmente: Mosvlerësim dhe Ngacmim Seksual.

 

Të ngajshme

KFOR-i kishte negociuar tërheqjen e paramilitarëve nga Banjska – çfarë thotë raporti i ICG-së

Normalizohet qarkullimi në pikat kufitare me Serbinë

Sveçla me çiklistët shkojnë në Bërnjak, bëjnë homazhe edhe te pllaka e heroit Enver Zymeri