Telenews

Kritikohet angazhimi i policëve në projekte filmike pa pagesë

Pamje ku pjesëtarë të Policisë së Kosovës ose edhe mjete zyrtare të këtij institucionit përdoren jashtë funksionit të tyre, ka me bollëk.

Ata janë pjesë e video klipeve muzikore, filmave e serialeve të ndryshme.

Por, për angazhimin në xhirimet e këtyre projekteve që në disa raste zgjasin edhe me ditë, policët nuk paguhen shtesë, sikur zakonisht kur janë të përfshirë në punë sekondare të kontraktuara nga Policia.

Këtë veprim, ish-udhëheqësi i Inspektoratit Policor, Valdet Hoxha, e quan keqpërdorim të Policisë, pasi thotë se do pjesëmarrësit në këto projekte do të duhej të përfitonin financiarisht.

“Nuk guxon në asnjë mënyrë që organizata më e madhe të kryej shërbime në sferen e kulturës apo filmike të organizatave tjera të cilat inkasojnë fitime financiare nga ai projekt”, ka thënë ish-Kryeshefi i IPK-së, Valdet Hoxha.

Sipas Hoxhës do të duhej të krijohej një rregullore e veçantë për raste të tilla.

“Do të duhej të kishte një aprovim në aspektin etik se a është në rregull pjesëmarrja e uniformës në projekte të caktuara dhe nëse gjithçka është në rregull me kodin etik, atëherë do të duhej me rregullore të veçantë të caktohej aspekti financiar i angazhimit të policëve në këto projekte filmike”, është shprehur ai.

Televizioni ka pyetur Policinë e Kosovës për këtë çështje, por gjatë ditës ky institucion nuk ka kthyer përgjigje.

source

Të ngajshme

Dugolli: Qasja e pabalancuar e Borrell-it dhe Lajçakut në dialog nxit tensione

Për vrasje të rëndë, dënohen me 38 vjet burgim tre persona e një i mitur

Ndalohen për 48 orë dy persona – dyshohen për hyrje në sisteme kompjuterike, mashtrim e shpëlarje parash