Telenews

Ministri Aliu tregon se a u janë falur borxhet kompanive të ambalazhimit të ujit

 

 

Ministri i Mjedisit, Planifikim Hapësinor dhe Infrastrukturës, Liburn Haliu deklaroi se nuk ka asnjë vendim për falje të borxhit për kompanitë që ambalazhojnë ujin.

Kështu u shpreh ai në seancën e sotme plenare ku po diskutohet për të gjeturat e Departamentit Amerikan të Shtetit.

“Dua të them se nuk ka asnjë vendim për falje të asnjë borxhi. Qysh njëjtë nuk ka asnjë vendim, i cili e përcakton çfarë pretendohet, çka ka pagesa të rregullta, normale siç kanë qenë në cilindo prej qeverive, sipas raportimeve të kompanive për sasitë e ujit që kanë pasur. Për kompanitë që nuk kanë raportuar dhe supozohet që kanë borxhe, në cilëndo prej qeverive më herët ka pasur kalkulime të një borxhi të supozuar në bazë të udhëzimit administrativ që thotë me marrë sasinë maksimale të ujit që shpenzohet. Kjo është në shpërputhje me vetë këtë udhëzim administrativ”, ka thënë ministri Aliu.

Të ngajshme

“Jemi një hap larg zgjedhjeve” – Abdixhiku kërkon dorëheqjen e Kurtit

SHBA këmbëngulëse në Asociacion, nënsekretarja shpreh shqetësime për disa vendime të qeverisë

Zyrtare: Arsim Kabashi dënohet për sulmin ndaj trajnerit të Fushë Kosovës

Donat Hashani