Telenews

Në këtë vend e ruan freskinë e tij shalqiri

Pas blerjeve, njerëzit zakonisht vendosin
shalqirin në frigorifer, duke menduar se ai do të ruajë shijen dhe freskinë e
tij.

Megjithatë,
shumica e njerëzve e dinë se shalqini, pasi qëndron për një kohë të gjatë në
frigorifer, nuk ka një shije aq intensive dhe nuk është aq freskues sa pritej.

Menjëherë vërehet
se ngjyra është më e dobët, dhe se era e saj ka ndryshuar. Prandaj, përfundimi
është se frigoriferi nuk është vendi më i mirë për të ruajtur këtë frut me
lëng, shkruan albeu.com.

Sipas Real
Simple, është shumë më mirë ta mbani shalqinin në temperaturën e dhomës, por larg
rrezeve të diellit direkte. Sipas tyre, shalqiri i ruajtur në këtë mënyrë mund
të mbetet i freskët dhe i pandryshuar për disa ditë.

Megjithatë, nëse
shalqini juaj tashmë është pjekur dhe jeni të vetëdijshëm se nuk qëndron më dhe
nuk mund ta hani, do të ishte mirë ta vendosni në frigorifer. Pritini në copa
më të vogla ose më të mëdha, hiqni farat dhe vendoseni shalqinin në një tas me
kapak, më pas në frigorifer.

Frigoriferi është
një zgjidhje e mirë nëse dëshironi të ftohni shalqinin përpara se ta hani.

Mos ngurroni ta
vendosni brenda, të prerë ose të plotë dhe do të mjaftojë të qëndroni aty për
rreth një orë. Me rastin e prerjes, mund t’i mbuloni copat e mëdha me folie dhe
në atë mënyrë të ruani freskinë dhe ta mbroni nga mizat. /albeu.com/

The post Në këtë vend e ruan freskinë e tij shalqiri appeared first on Gazeta Express.

Të ngajshme

Osmani: Drejtësia nuk është vetëm dënim, por përgjegjësi dhe riintegrim

Valjeta Turkaj

Kurti i bindur: Në Kosovë s’ka krizë ekonomike, prandaj s’ka protesta të qytetarëve

Valjeta Turkaj

Stabilizohet situata në Gjilan, pas reshjeve të shiut

Valjeta Turkaj