Telenews

NË KONFERENCË PËR MEDIA, TAHIRI I AAK-SË KRITIKON QEVERINË PËR LIGJIN E PAGAVE

Në një konferencë për media, Tahiri me një pankartë “Ku është Ligji i Pagave” ka kërkuar shpjegime nga ekzekutivi vonesën e këtij ligji, duke përmendur hapat që ata si subjekt politik kanë marrë.
“E para ka të bëjë me ligjin e pagave, ka qenë pjesë e agjendës legjislative dhe për këtë vit. E dini që ka pasur një zotim të ministrit të Punëve të Brendshme që në fund të marsit ky ligj të kalon në Qeveri. Pytja ime e parë është ku është Ligji i Pagave, ku jeni fshehë me këtë ligj? Ku është procesi i punës për finalizimin e këtij ligji, pse na keni thënë ligji bëhet në mars, a ka qenë sa me mashtru shërbyesit civilë apo është pazotësi e juve që s’dini me bë këtë ligj”, deklaroi ai.
Ndërkaq, ai ka folur edhe për pagën minimale duke thënë se përkundër deklaratave të krerëve të shtetit për rritje ekonomike prej 10 për qind – “në sektorin publik dhe atë privat nuk ka pasur ndryshime”.
“Çështja e dytë ka të bëjë me pagën minimale, nuk e di a janë të vetëdijshëm Qeveria të kuptojnë se fjalët e tyre të bukura se ekonomia është rritur për 10 për qind nuk po kanë ndikim te populli, por a ua ka rritur buxheti familjar një njeriu në sektor publik dhe privat, ndër ta jeni edhe ju, dhe njerëzve që janë pa punë a bën me na tregu çka ka përfitu qytetari i Kosovës nëse e kanë sa për me shkru disa letra, dihet se është rritur për 10 për qind se për shkak të rritjes së çmimit të produkteve”, shtoi ai.
Po ashtu, Tahiri pohoi se mbështetin iniciativën për tërheqjen e 3 për qindëshit e të Trustit, duke përmendur “rritjen enorme të çmimeve të produkteve dhe derivative”.
“Ne mbshëtesim iniciativën e Haxhiut për tërheqjen e 30 përqindëshit. Ngritjet e çmimit, a u raportu dje që për 80 dollarë ka ra çmimi i derivateve pse vazhdon të rritet çmimi, pse nuk fonksionalizohet Autoriteti Kosovar i Konkurrencës që ka bë detyrë për këtë temë, a është mosdije që nuk gjejnë njerëz të vetë apo ka të bëjë për ndonjë aferë korruptive”, theksoi Tahiri.

Të ngajshme

Menaxhimi Privat i Pishinës Publike të Prishtinës: Zgjidhje e Duhur apo Privatizim i Maskuar?

Donat Hashani

Zyrtare: Ky shqiptar zgjidhet kryetari i ri i Kuvendit të Maqedonisë së Veriut

Donat Hashani

Spanja: Situata e Palestinës ndryshon prej asaj të Kosovës

Donat Hashani