Telenews

Ngjarjet kryesore të ditës për sot

 

 

Komisioni për Legjislacion shqyrton raportin me amendamente të Komisionit Funksional për Projektligjin për Shërbimet Private të Sigurisë.  (Kuvendi i Kosovës, salla N-303, ora 09:30)

Komisioni për të Drejtat dhe Interesat e Komuniteteve dhe Kthim shqyrton Projektligjin për Agjencinë e Inteligjencës dhe Sigurisë së Mbrojtjes, me raport amendamente të Komisionit Funksional për  Çështjet e Sigurisë dhe Mbrojtjes. (Kuvendi i Kosovës, salla N-10, ora 09:30)

Kuvendi i Kosovës mban seancë plenare- vazhdim nga seancat e kaluara. (Kuvendi i Kosovës, ora 10:00)

Haki Abazi, deputet i pavarur, organizon aktivitetin simbolik “Një popull nuk i nënshtrohet një njeriu”. (Kuvendi i Kosovës ora 10:00)

Mbahet dita e dytë e panairit Expokos. (Salla “1 Tetori” Prishtinë, ora 10:00-16:00

Kuvendi Komunal i Deçanit mban mbledhje mbi planin zhvillimor. (Salla e Kuvendit Komunal Deçan, ora 10:00)

Komisioni për Integrime Evropiane shqyrton Projektligjin për letërnjoftimin, me amendamentet e Komisionit funksional nga aspekti i përputhshmërisë me legjislacionin e BE-së. (Kuvendi i Kosovës, salla N-302, ora 10:00)

YIHR KS, në emër të Rrjetit për të Drejtat e Njeriut (HRN), lanson raportin e Shoqërisë Civile për të Drejtat e Njeriut për vitin 2023. (Hotel “Sirius”, Prishtinë, ora 10:00-13:00)

Mbahet seanca gjyqësore në çështjen penale kundër të pandehurit D.K.,  i akuzuar për shkak të veprave penale dhunimi dhe veprës penale në bashkëkryerje vrasja e rëndë. (Gjykata Themelore Ferizaj, ora 10:00)

Publikohet studimi “Përmirësimi i Klimës së Biznesit – Rritja e Investimeve. Propozime nga biznesi gjerman në Kosovë”, realizuar nga German Economic Team (GET) për Odën Ekonomike Gjermano-Kosovare (OEGJK). Marrin pjesë ambasadori gjerman Jorn Rohde, dhe Norbert Schultes, udhëheqës i Divizionit për Administrim të Partnerëve Ndërkombëtar nga Ministria Federale e Ekonomisë dhe Mbrojtjes së Klimës (BMWK). (Klan Arena, Prishtinë, ora 10:30-13:00)

Kryetari i Komunës së Ferizajt Agim Aliu merr pjesë në ceremoninë e nënshkrimit të agjendës së kontratës sociale për Ferizaj. (Shkolla e Arteve “Çesk Zadeja” Ferizaj, ora 11:00-12:30)

Hapet ekspozita “Artistë dhe Refugjatë”. (Holli i Ekspozitave të Bibliotekës Kombëtare të Kosovës “Pjetër Bogdani”, Prishtinë, 18:00)

Komuna e Rahovecit takim në 25-vjetorin nga zhdukja e Ukshin Hotit. (Shtëpia-muze e Ukshin Hotit, Krushë e Madhe, ora 19:00)

Të ngajshme

Arrestohen dy persona në Prishtinë, u gjenden substanca narkotike

Hoxhaj për mosnjohjen e Kosovës nga Spanja: Nuk i sjell nder të jetë në një barkë me Rusinë

Parashikimi i Haradinajt për zgjedhjet, prognozë interesante e tij për opozitën

Donat Hashani