Telenews

OKB-JA THOTË SE KAQ CIVILË KANË MBETUR TË VRARË NË UKRAINË QË NGA FILLIMI I LUFTËS

Shefja e Kombeve të Bashkuara (OKB), Michelle Bachelet tha se zyra e saj kishte verifikuar 1,189 vdekje civile në Ukrainë, duke përfshirë 98 fëmijë, që nga fillimi i pushtimit më 24 shkurt.
Megjithatë, numri i vërtetë ka të ngjarë të jetë shumë më i lartë, paralajmëroi ajo, duke shpjeguar se ishte e vështirë të konfirmoheshin viktima në zonat më të prekura nga lufta, si Mariupol, raporton BBC.
Bachelet tha: “Civilët po durojnë vuajtje të mëdha dhe kriza humanitare është kritike.”
Ka pasur një “rritje të konsiderueshme” në shkallën e vdekshmërisë midis civilëve në qytetet e rrethuara, tha ajo.

Të ngajshme

Menaxhimi Privat i Pishinës Publike të Prishtinës: Zgjidhje e Duhur apo Privatizim i Maskuar?

Donat Hashani

Zyrtare: Ky shqiptar zgjidhet kryetari i ri i Kuvendit të Maqedonisë së Veriut

Donat Hashani

Spanja: Situata e Palestinës ndryshon prej asaj të Kosovës

Donat Hashani