Telenews

Për meraklinjët e fotografive: iPhone 15 pritet të vijë me një risi të madhe

Telefoni tjetër i Apple mund të shkaktojë befasi përsa i përket lenteve të kamerës.
iPhone 13 ka vetëm pak muaj në treg dhe tashmë ka zëra për pasardhësin – pikërisht iPhone 15. Sipas rrjedhjeve përkatëse, iPhone që mendohet se do të dalë në treg në vitin 2023 duhet të vijë me një risi të madhe në kamerë.
Sipas analistit Jeff Pu, iPhone 15 do të jetë i pajisur me një kamerë periskopi që mundëson një zmadhim optik 10x. Një lente e tillë telefoto ishte parashikuar tashmë për iPhone 13. Tani ajo do të përdoret vetëm në telefonin tjetër, por një Apple.
Kamera të tilla periskopi kanë ekzistuar për telefonat inteligjentë Android që nga viti 2019. Në atë kohë, ndër të tjera, Huawei P30 Pro ishte e pajisur me një 10x zoom periskop. Ndër të tjera, Samsung Galaxy S21 Ultra, Xiaomi Mi 11 Ultra ose Motorola Edge 20 Pro dhe ZTE Axon 30 Ultra me lente Persicope përdorin këtë lloj zmadhimi optik.
Me lente periskopi, drita brenda telefonit inteligjent shmanget në një kënd prej 90 gradë dhe drejtohet në një sensor imazhi të pozicionuar vertikalisht.
Por përpara se iPhone 15 të shfaqet me zmadhim optik 10x, Apple do të sjellë iPhone 14 në treg.

Të ngajshme

Sot mbahet edicioni i dytë i Festivalit të Shkathtësive Digjitale 2024

Donat Hashani

Nuk është e rastësishme që keni parë më shumë makina Volvo në trafik

Lansohet platforma e-Komuna, Kurti: Drejt një qeverisjeje digjitale me fokus qytetarin