Telenews

Pesha mesatare e makinave të reja është rritur me afro 400 kg në shtatë vjet

Pesha mesatare e një makine të re është rritur me gati 400 kg gjatë shtatë viteve të fundit, sipas të dhënave të Autocar.

Analiza e shifrave të peshës nga testet rrugore të Autocar tregon se midis 2016 dhe 2023 – afërsisht një cikël modeli – pesha mesatare e makinave të reja u rrit nga 1553 kg në 1947 kg, përcjell Telegrafi.

Rritja i atribuohet pjesërisht rritjes së popullaritetit të SUV-ve.

Nga të gjitha rrugët e makinave të testuara nga Autocar në vitin 2016, 16 ishin SUV ose crossover.

Këto kishin një peshë mesatare prej 1722 kg, 169 kg mbi atë për të gjitha modelet e testuara atë vit.

Elektrifikimi ka luajtur gjithashtu një rol në majmërinë e makinave të reja.

Modelet e rrugës me bateri-elektrike të testuara nga Autocar vitin e kaluar kishin një peshë mesatare prej 1991 kg.

Makinat me motor me djegie ishin pothuajse 100 kg më të lehta, në 1897 kg.

Duke përjashtuar hibridet dhe hibridet plug-in, të cilët mbajnë barrën e motorëve elektrikë dhe baterive të mëdha, kjo shifër bie në 1841 kg, ose 150 kg më pak se mesatarja EV. /Telegrafi/

Të ngajshme

Si një përditësim i vetëm shkaktoi ndërprerje globale të internetit?

Donat Hashani

Kolapsi me internet, preket edhe Kosova

KushtrimGuraj

Temperaturat e larta: A mund të ndikojnë në shpejtësinë e Wi-Fi-së tuaj?

Erzana Fazliu