Telenews

Pse është e rrezikshme të qëndroni me rroba banje të lagura?

Tetë milionë njerëz në vit shkojnë te mjeku për simptomat e një infeksioni të traktit urinar.

Infeksionet e traktit urinar konsiderohen si të dytat më të shpeshta, të ndjekura nga infeksionet e frymëmarrjes.

Më shpesh flasim për një infeksion të fshikëzës, që është lokalizimi më i shpeshtë, megjithatë, çdo pjesë e traktit urinar mund të jetë vend infeksioni.

Infeksionet e traktit urinar janë dukshëm më të shpeshta te femrat dhe përgjigja qëndron tek anatomia e traktit urinar.

Simptomat si urinimi i shpeshtë, urinimi i dhimbshëm dhe ndjesia e djegies gjatë urinimit duhet të raportohen gjithmonë te mjeku.

Në muajt e verës, infeksionet e traktit urinar bëhen më të zakonshme dhe shumë pyesin nëse rroba banje e lagur duhet të ndryshohet në të thatë?

Ndërrimi i rrobave të banjës është një masë e shkëlqyer për parandalimin e infeksioneve urinare dhe përveç kësaj duhet të marrësh lëngje të mjaftueshme dhe të mos vonosh daljen në tualet.

Mos analizoni rezultatet laboratorike të urinës, ose mos e trajtoni vetë infeksionin e traktit urinar, e vetmja gjë e saktë është trajtimi i infeksionit nga një mjek, mundësisht një urolog.

Të ngajshme

Përfitimet mjekësore nga ngrënia e ananasit

Portali Telenews

Ky gabim në mëngjes ju rrit sheqerin në gjak

Donat Hashani

Me këto ushqime do ta mbani larg mjekun

Donat Hashani