Telenews

Qeveria lehtëson masat kundër COVID-19

Qeveria e Republikës së Kosovës ka mbajtur mbledhje në të cilën është miratuar edhe vendimin për masat e përgjithshme dhe të veçanta për kontrollin, parandalimin dhe luftimin e pandemisë COVID-19.

Ministri i Shëndetësisë, Rifat Latifi, ka thënë se janë në situatën që mund të kërkojnë nga Qeveria, lehtësimin e masave kundër COVID-19.

“Ne jemi në situatë që të kërkojmë nga Qeveria që t’i lehtësojmë masat që kemi parë deri tash për COVID-10. Masat e përcaktuara me këtë propozim, vendim, si dhe afate kohore shërbejnë që situata epidemiologjike të mbahet në kontrolle, dhe përkundër te dhënave optimistike epidiologjike në raport me infeksionin COVID-19, propozimi nga dokumentacioni i cili përmbante të gjitha të dhënat dhe informatat për marrjen e vendimit”, tha Latifi.

Ndërkaq, kryeministri i Kosovës, Albin Kurti, ka qenë pro vendimit për lehtësimin e masave, ku tha se masat e reja do ta lehtësojnë jetën e qytetareve.

“Konstatojmë që miratohen masat e reja, të cilat me siguri që do ta lehtësojnë jetën shoqërore, kulturore, ekonomike në vend dhe me tej”, tha Kurti.

Të ngajshme

Studimi: 90% e pacientëve nuk vuajnë më nga pasojat e COVID-19 të zgjatur

KushtrimGuraj

Vitia priti në takim Szunyogun, këto ishin temat e diskutimit

Donat Hashani

Çfarë ndodh me trupin tonë nëse nuk konsumojmë alkool për një muaj

Flaka Ajeti