Shtoni këtë përbërës në lakrat turshi: thartohen më shpejt dhe zgjasin deri në verë
Një përbërës i veçantë që shtohet te lakra e thartë jo vetëm që përshpejton procesin e fermentimit, por edhe e bën më jetëgjatë, duke parandaluar prishjen
Lakra e thartë shpesh quhet “superushqim”, sepse është e pasur me vitamina të shumta, sidomos me vitaminë C. Përveç saj, përmban edhe vitamina A1, B1, B2, B3, B6, B12, K dhe E. Në të gjenden gjithashtu minerale të rëndësishme si kalciumi, fosfori, kaliumi, magnezi dhe hekuri. Procesi i fermentimit krijon gjithashtu probiotikë natyralë, që përmirësojnë tretjen, forcojnë imunitetin dhe ndihmojnë mikroflorën e zorrëve.
Nëse e përgatitni vetë në shtëpi, është mirë të dini se ekziston një përbërës që përmirëson shijen dhe rrit jetëgjatësinë e lakrës së thartë – rrika.