Telenews

Si funksionojnë pompat e derivateve?

Është një veprim që pothuajse të gjithë shoferët e bëjnë disa herë, por a keni menduar ndonjëherë se si funksionojnë pompat e derivateve?

Ja një udhëzues i thjeshtë se si benzina dhe nafta kalojnë nga rezervuarët nëntokësore në veturën tuaj.

Nën oborrin e pothuajse çdo pompe ka një numër tankesh të mëdhenj, ku secili ruan lëndë djegëse të ndryshme, shkruajnë mediat e huaja, përcjell Telegrafi.

Këta rezervuarë mbushen nga kamionët e mëdhenj të derivateve, të cilët transportojnë lëndët nga terminale ose rafineri.

Rezervuarët janë të pajisur me një pompë e cila e dërgon karburantin në shpërndarës, prej ku shoferët e mbushin veturën e tyre.

Pasi automjeti juaj të mbushet me sasinë e dëshiruar të karburantit, ju paguani dhe niseni për në destinacionin tuaj.

Të ngajshme

Publikohet Turbo Golf Racing më e reja në PlayStation

Arrin Milano – Alfa Romeo e parë elektrike

KushtrimGuraj

Microsoft dhe OpenAI planifikojnë projektin e qendrës së të dhënave prej 100 miliardë dollarësh