Telenews

Si ta bëni baterinë e celularit tuaj të zgjasë më gjatë?

Këtu janë disa këshilla për të bërë që bateria e celularit tuaj të zgjasë më shumë.

Shmangni temperaturat ekstreme: Bateria e telefonit tuaj është e ndjeshme ndaj nxehtësisë dhe të ftohtit. Pra, ekspozimi i tij ndaj temperaturave të larta ose të ulëta mund të shkurtojë jetëgjatësinë ose të shkaktojë kullimin e tij më të shpejtë1.

Karikimi me zgjuarsi: Nuk keni nevojë të prisni që bateria e telefonit tuaj të zbresë në zero për të filluar karikimin ose të arrijë 100% për të ndaluar. Karikoni sa më shumë ose aq pak sa mund t’ju nevojitet.

Përditësoni softuerin tuaj: Gjithmonë sigurohuni që jeni duke përdorur versionin më të fundit të softuerit të telefonit tuaj, pavarësisht nëse është Android ose iOS1.

Përdorni një aplikacion Battery Health: Aplikacionet e shëndetit të baterisë janë mjaft të dobishme për të përcaktuar gjendjen e baterisë së telefonit tuaj.

Përdorni modalitetin e kursimit të baterisë: Ky modalitet mund të ndihmojë në zgjatjen e jetëgjatësisë së baterisë.

Fikni opsionet e lidhjes kur nuk janë në përdorim: Lënia e aktivizuar e Bluetooth, Wi-Fi ose GPS kur nuk përdoret, përdor baterinë.

Zvogëloni ndriçimin dhe kohën e ekranit: Telefoni juaj përdor më shumë bateri derisa ekrani është i ndezur, veçanërisht nëse ndriçimi juaj është i lartë.

Fikni telefonin: Nëse nuk do ta përdorni telefonin për disa orë, fikja e tij mund të kursejë baterinë.

Mbani mend, këto janë këshilla të përgjithshme dhe metodat e sakta mund të ndryshojnë në varësi të modelit tuaj specifik të telefonit dhe sistemit operativ. Gjithmonë referojuni manualit të përdorimit të pajisjes tuaj për informacionin më të saktë.

source

Të ngajshme

Sot mbahet edicioni i dytë i Festivalit të Shkathtësive Digjitale 2024

Donat Hashani

Nuk është e rastësishme që keni parë më shumë makina Volvo në trafik

Lansohet platforma e-Komuna, Kurti: Drejt një qeverisjeje digjitale me fokus qytetarin