Telenews

Sot 25 vjet nga dita e Çlirimit të Prishtinës

 

 

11 qershori i vitit 1999 shënon Ditën e hyrjes, në Prishtinë, të trupave të Ushtrisë Çlirimtare të Kosovës të Zonës Operative të Llapit dhe forcave që kishin vepruar ilegalisht në kryeqytet edhe gjatë luftës.

25 vjet më parë forcat e UÇK-së kishin hyrë në periferi të qytetit, ndërsa forcat ushtarake e policore serbe kishin filluar tërheqjen, sipas Marrëveshjes së Kumanovës të arritur më 9 qershor të vitit 1999.  Më 12 qershor nga bazat e tyre në Maqedoni kishin filluar depërtimin në Kosovë forcat tokësore të NATO-s të quajtura forcat paqeruajtëse të KFOR-it, pastaj edhe administrata e Organizatës së Kombeve të Bashkuara dhe organizata të tjera ndërkombëtare.

Në po këtë datë kishte ndodhur edhe çlirimi i komunës së Hanit të Elezit e cila gjendet në kufi me Maqedoninë e Veriut.

 

Të ngajshme

Nëna e Leotrimit: Djali im paska qenë i krejt Kosovës

Rrustemi i VV-së përgëzon Sylejman Selimin që tha se “në veri është kthyer rendi”

Sot mot me diell, temperaturat deri në 36 gradë