Telenews

Sot shënohet Dita Botërore e Telekomunikacionit dhe Shoqërisë së Informacionit

 

 

Në kalendarin e datave të rëndësishme, 17 maji, shënon ‘Ditën Botërore të Telekomunikacionit dhe Shoqërisë së Informacionit’.

Termi Telekomunikacion është shprehur për herë të parë para 150 viteve dhe si sferë bashkëkohore e informacionit është përdorur pas lëshimit të linjes së parë telegrafike në maj të vitit 1844. Në shekullin 21 përparimi i teknologjisë dhe informacinit është jashtëzakonshem dhe telekomunikacioni është i shtrirë në të gjitha sferat shoqërore.

Përveq nevojës dhe avancimit Telekomunikacioni është bazë kryesorre për ngritjen ekonomike private dhe shtetërore.

Nderkaq dita 17 majit shënohet si dita e ITU-s e cila u vendos në Antalia të Turqisë e cila bashkon dy ngjarje ditën e  Telekomunikacionit dhe shoqërisë së Informacionit.

Të ngajshme

Kujdes: Mos klikoni në këtë link, ua merr të dhënat tuaja – është mashtrim

KushtrimGuraj

Samsung, prodhuesi më i madh i telefonave të mençur

KushtrimGuraj

Stoltenberg: Ukraina duhet të jetë e aftë të godasë në thellësi të territorit rus