Telenews

Telekomi i Kosovës jep sqarime lidhur me problemet në rrjetin “Vala”

Telekomi i Kosovës ka publikuar një sqarim për problemet që nga mbrëmja e së mërkurës në rrjetin e ‘Vala’, duke njoftuar klientët se kanë qenë shkak i procesit të migrimit të platformave dhe implementimit të kodit shtetëror mobil.

Megjithatë, sipas njoftimit zyrtar, ky proces ka sjellë nevojën për rikyçjen e telefonave në rrjet për shkak të ndryshimit të kodit nga ai i Monakos në atë të Kosovës.

Ndërkaq, fluksi i madh i rikyçjeve me kodin e ri ka shkaktuar ngarkesë në rrjet, duke çuar në disa konsumatorë të palokalizuar.

“Është përfunduar migrimi i Databazës së Konsumatorëve mobil. Ditëve në vijim, do të vazhdohet me platformat e tjera të teknologjisë së fundit. Si rezultat i këtij migrimi dhe ndryshimit të kodit të Monakos me atë të Kosovës, nevojitet rikyçja e telefonave në rrjet. Fluksi tepër i madh i rikyçjeve me kodin e ri ka shkaktuar ngarkesë në rrjet, dhe me këtë rast disa konsumatorë kanë mbetur të palokalizuar”, thuhet në njoftim.

Nëpërmjet njoftimit të tyre, Telekomi i Kosovës i bën thirrje konsumatorëve për mirëkuptim dhe durim gjatë kësaj periudhe, duke informuar se për shkak të ngarkesës momentale, operatorët në Qendrën e Thirrjeve dhe rrjetet sociale mund të mos mund t’u përgjigjen menjëherë.

 

source

Të ngajshme

Lansohet platforma e-Komuna, Kurti: Drejt një qeverisjeje digjitale me fokus qytetarin

Arrin GPT-4o: Ç’mund të bëjë modeli i ri i inteligjencës artificiale?

Sot shënohet Dita Botërore e Telekomunikacionit dhe Shoqërisë së Informacionit

Donat Hashani