Telenews

Zgjidhen dekanët e rinj në 14 fakultete të Universitetit të Prishtinës

Sot, në Universitetin e Prishtinës, është zhvilluar procesi i zgjedhjes së dekanëve të rinj në katërmbëdhjetë fakultetet e ndryshme të universitetit.

Procesi është zhvilluar në mënyrë të rregullt, të qetë dhe ka rezultuar në zgjedhjen e suksesshme të dekanëve.

Dekanët e zgjedhur apo rizgjedhur në njësitë përkatëse akademike janë:

 1. Fakulteti i Arkitekturës: Prof. Violeta Nushi
 2. ⁠Fakulteti i Arteve: Prof. Hazir Haziri
 3. ⁠Fakulteti i Bujqësisë dhe Veterinarisë: Prof. Arben Musliu
 4. ⁠Fakulteti i Edukimit: Prof. Blerim Saqipi
 5. ⁠Fakulteti i Edukimit Fizik dhe Sportit: Prof. Florian Miftari
 6. Fakulteti Ekonomik: Prof. Driton Balaj
 7. Fakulteti i Filologjisë: Prof. Abdulla Rexhepi
 8. Fakulteti Filozofik: Prof. Bekim Baliqi
 9. Fakulteti i Inxhinierisë Elektrike dhe Kompjuterike: Prof. Isak Shabani
 10. Fakulteti i Inxhinierisë Mekanike: Prof. Mirlind Bruçi
 11. Fakulteti i Inxhinierisë së Ndërtimit: Prof. Florim Grajçevci
 12. Fakulteti Juridik: Prof. Avni Puka
 13. Fakulteti i Mjekësisë: Prof. Sefedin Muçaj
 14. Fakulteti i Shkencave Matematike-Natyrore: Prof. Kajtaz Bllaca

Mandati i dekanëve të rinj fillon me 1 tetor 2024, me fillim të vitit të ri akademik.

Universiteti i ka uruar dekanët e rinj për zgjedhjen dhe ju “dëshiron sukses në përmbushjen e mandateve të tyre dhe në realizimin e misionit dhe objektivave të tij si një institucion lider në arsimin e lartë”.

source

Të ngajshme

Arrestohen dy persona në Prishtinë, u gjenden substanca narkotike

Hoxhaj për mosnjohjen e Kosovës nga Spanja: Nuk i sjell nder të jetë në një barkë me Rusinë

Parashikimi i Haradinajt për zgjedhjet, prognozë interesante e tij për opozitën

Donat Hashani