Telenews

Zhvillimi teknologjik në Prizren, projekti inovativ ku mësohet të bërit biznes

Arbër Kryeziu, bashkëthemelues i Makerspace ICP, ka folur mbi eventin “Ups and downs”, i cili do të organizohet për herë të dytë në qytetin e Prizrenit.

Në emisionin “Reload” në RTV Dukagjini, Kryeziu ka thënë se ky event është një aktivitet për të rinjtë, të cilët mund të mësojnë për të bërit biznes.

“Është hera e dytë që po e bëjmë në Prizren, të parën e kemi bërë para dy muajve. Është një aktivitet ku të rinjtë e të rejat mund të mësojnë prej përvojave të individëve që e kanë bërë biznes, dështimet që i kanë pasur dhe qysh e kanë zhvilluar ata biznesin e tyre, në mënyrë që ata t’i marrin këto mësime, m’i shkëmby me njëri-tjetrin. Ne i përkrahim të rinjtë dhe të rejat t’i zhvillojnë bizneset e tyre, ata vijnë me një ide fillestare dhe bashkë me ne e zhvillojmë atë brumë në një biznes. Është projekt shumë i madh, inovativ”, u shpreh ai.

Sipas tij, inkubatori i ndihmon ata që t’i zhvillojnë idetë e tyre.

“Kemi raste kur kemi biznese sa janë formuar, thjesht iu duhet një formësim më të mirë, të strukturohet biznesi i tyre. Prej tyre i kemi disa storie të suksesit që operojnë në Prizren, por jo vetëm. Fokusi jonë deri tash ka qenë në Prizren. Shumica e neve e njohim Prizrenin si vend të qebapëve, por ne e kemi marrë një mision që të mos njihet Prizreni vetëm për qebapëve, DokuFest, por të njihet edhe si një vend me zhvillim teknologjik”, shtoi më tej ai.

source

Të ngajshme

Sot mbahet edicioni i dytë i Festivalit të Shkathtësive Digjitale 2024

Donat Hashani

Nuk është e rastësishme që keni parë më shumë makina Volvo në trafik

Lansohet platforma e-Komuna, Kurti: Drejt një qeverisjeje digjitale me fokus qytetarin