Telenews

ZRrE-ja aprovon ALPEX-it kërkesën për tarifa shtesë

Bordi i Zyrës së Rregullatorit të Energjisë (ZRrE) të hënën ka miratuar kërkesën për Listën e Tarifave ALPEX sh.a për zonën e ofertimit të Republikës së Kosovës, si Operator i Emëruar i Tregut të Energjisë Elektrike (NEMO) që ndërlidhen me Tregun Ndërditorë.

Eksperti për tarifa dhe çështje rregullative, Muharrem Gashi, tha se ALPEX ka disa kërkesa për aktivitetin ditor.

“ALPEX ka disa kërkesa për aktivitetin ditor me shtu edhe tarifën ditore, shtimin e tarifës variabile për tregun ditorë, shtimin e tarifës të lirimit për tregun ditorë”, tha ai.

Tutje, shtoi se kanë edhe dy kërkesa tjera.

“Me ndryshu emërtimin e tarifës vjetore dhe provimit, me u bë pagesë njëherë nga tarifa vjetore që është në zbatim. ALPEX, ka volume të vogla tregtimi”, tha ai.

Aty u tha se ky vendim nuk ka ndikim tek tarifat e konsumatorëve.

Të ngajshme

Rama tenton ti josh pushuesit për Vlorë: Ofrohen çadrat falas për të gjithë pushuesit

Donat Hashani

Regjistrimi në UP, interesim i lartë për këto dy degë

Donat Hashani

Aliu jep përqindjen alarmante, tregon se sa përqind të ndërtimeve janë pa leje

Donat Hashani