Telenews

9 gjërat që ju bëjnë të sigurt para të tjerëve

Studimet sugjerojnë se t’u tregosh të tjerëve se me të vërtetë kujdesesh për ta, jo vetëm që do t’ju sjellë shumë miq, por edhe një promovim në punë.

Psikologët thonë se njerëzit e pëlqyeshëm kanë më shumë gjasa të kenë një karrierë të suksesshme dhe kjo nuk është rastësi. Miqësia së bashku me besimin na bëjnë më tërheqës, gjë që nga ana tjetër i bën të tjerët të tërheqin drejt nesh.

9 këshilla për t’ju bërë më të dashur dhe më të sigurt:

1. Kur ofrohet me kafe ose çaj, kërkoni ujë

Para fillimit të një interviste pune, me siguri do t’ju ofrohet kafe ose çaj. Edhe nëse përpiqeni për një gllënjkë pije të nxehtë, mbani mend: jeni në një intervistë pune, jo në një kafene. Dikush do të duhej të vraponte në kuzhinë për porosinë tuaj dhe pritja për të do të krijonte një heshtje të vështirë.

Në vend të kësaj, kërkoni një gotë ujë. Jo vetëm që do t’ju freskojë, por nuk do t’i shqetësoni njerëzit, gjë që bën gjithmonë një përshtypje të mirë.

2. Tundeni kokën ndërsa njerëzit flasin me ju

Të tundësh kokën ndërsa njerëzit flasin është një zakon i mirë pasi u tregon atyre se jeni të përfshirë në një bisedë. Kur tundni kokën në shenjë dakordimi, bashkëbiseduesi juaj do ta dijë që po i kushtoni vëmendje asaj që po thonë. Megjithatë, kini kujdes të mos e teproni: tundja e tepërt me kokë tregon një person të pasigurt që përpiqet të pajtohet me gjithçka.

3. Kërkoni mendimin e njerëzve

Shumica prej nesh hezitojnë të pyesin njerëzit për mendimin ose këshillën e tyre për shkak të frikës që po i shqetësojmë. Ajo që harrojmë është se njerëzve u pëlqen të ndihen të vlerësuar. Duke kërkuar këshilla, do t’u tregoni se e vlerësoni mendimin e tyre. Meqenëse njerëzit përgjithësisht tërhiqen nga të tjerët që mendojnë shumë për ta, ka shumë mundësi që edhe ata të mendojnë të njëjtën gjë për ju.

4. Në vend që t’u thuash njerëzve se ke mbetur për ta, thuaju se ke bërë më shumë

Zgjedhja jonë e fjalëve është një pjesë e madhe e mënyrës se si të tjerët na perceptojnë dhe se si ndihen rreth nesh. Nëse po u ofroni miqve tuaj diçka që keni gatuar më parë, mos u tregoni atyre se mund të provojnë ushqimet e mbetura. Do t’i bëjë ata të ndihen sikur thjesht po kërkoni një mënyrë për të hequr qafe ushqimin e mbetur, kështu që nuk keni nevojë ta hidhni atë. Përkundrazi, duke thënë se keni bërë ushqim shtesë do të tingëllonte shumë më mirë, si dhe do të linte një përshtypje për ju si një person i kujdesshëm.

5. Zbuloni të metat tuaja

Askush nuk është i përsosur, kështu që nuk ka kuptim të pretendosh të jesh i përsosur. Neglizhenca e të metave është një tipar i njerëzve të pasigurt. Prandaj, nëse nuk doni të dukeni të pasigurt për veten tuaj, mos kini frikë të bëni gabime.

Njerëzit që zbulojnë mos përsosmëritë e tyre shihen si më të ndershëm, gjë që është një shenjë e besimit të lartë. Përveç kësaj, të tjerët do t’ju shohin më të pëlqyeshëm dhe tërheqës pasi do të jenë në gjendje të lidhen me ju në vend që t’ju shohin si një kërcënim.

6. Kur sillni një pjatë për një grup njerëzish, vendosni listën e përbërësve në një vend të dukshëm

Në një moment të jetës suaj, ju ndoshta do të merrni pjesë në një festë ku të gjithë duhet të sjellin diçka për të ngrënë. Nëse nuk jeni të informuar mirë për njerëzit e tjerë në ngjarje (p.sh. kolegët e punës), shkruani një listë të përbërësve në letër dhe vendoseni në një enë ushqimore. Në këtë mënyrë, njerëzit me alergji, ndjeshmëri ushqimore ose kufizime dietike do të dinë se çfarë po hanë pa pasur nevojë të shqetësohen nëse vakti përmban diçka që nuk duhet të hanë.

7. Mos u sill si një që i di të gjitha

Të flasësh me njerëz që sillen sikur dinë gjithçka mund të jetë mjaft frustruese. Ju ndoshta mendoni se të silleni si ata që i dinë të gjitha do t’i lënë njerëzit e tjerë të mahnitur nga mençuria juaj, kur në realitet kjo vetëm do t’i bëjë ata të rrotullojnë sytë. Dëshira për të demonstruar gjithçka që dini tregon se po tregoheni për të fshehur pasiguritë tuaja.

Më e rëndësishmja, ata që kanë të gjitha përgjigjet zakonisht perceptohen si manipulues dhe kërcënues, gjë që nuk mund të jetë tërheqëse.

8. Kur njerëzit ju thonë se u pëlqen diçka, shkruajeni që t’i blini më vonë.

Blerja e dhuratave mund të jetë një përvojë stresuese për shumë prej nesh, pasi shpesh na mungojnë idetë origjinale për dhuratat. Megjithatë, dëgjimi i hobive dhe dëshirave të njerëzve do ta lehtësonte këtë. Sekreti i të qenit një dhuratëdhënës i mirë është t’u kushtoni vëmendje njerëzve përreth jush. Kur një person që ju intereson përmend diçka që i pëlqen ose ka nevojë, shkruajeni atë dhe herën tjetër që do t’i blini një dhuratë, do të dini saktësisht se për çfarë të shikoni.

9. Nëse i dashuri juaj ka ankth telefonin, filloni të planifikoni telefonata me të

Ankthi i telefonit është i zakonshëm në mesin e njerëzve me ankth social. Për ta, bërja ose marrja e telefonatave mund të shkaktojë shqetësim dhe presion. Për shkak të kësaj, ata do të bëjnë gjithçka për të shmangur përgjigjen e një telefonate.

Nëse vëreni se i dashuri juaj po shfaq këtë sjellje, mos supozoni se ai nuk kujdeset për ju. Në vend të kësaj, filloni të planifikoni telefonata me atë person – kjo do ta bëjë atë një përvojë më pak stresuese.

Të ngajshme

Kjo është gjendja e burrit të Shkurte Fejzës, flet vajza e tyre

Edmond Vila

Juliana Nura befason me deklaratën: Çdo familje e ka një pedofil

Edmond Vila

Arbana Osmani zbulon detaje për ndërhyrjet estetike: Kisha frikë, por…

KushtrimGuraj