Telenews

A e dini se cilat janë gjërat tuaja në shtëpi, që nuk duhet ti pastroni me ujë?

Uji është pastrues më i lirë dhe më miqësor ndaj mjedisit në çdo familje
Megjithatë, kjo nuk do të thotë se është i përshtatshëm për të gjitha sipërfaqet.
Këto gjëra nuk duhet t’i pastroni kurrë me ujë, transmeton Telegrafi.
Pajisjet elektronike
Papastërtitë në ekrane, taste dhe pajisje të ngjashme duhet të hiqen gjithmonë me një leckë të thatë fillimisht dhe të mos spërkaten kurrë me ujë. Për papastërtitë e forta, mund të spërkatni gjithashtu një detergjent të butë mbi leckë dhe të pastroni pajisjen me të. Gjithashtu mund të përdorni lecka speciale për të pastruar ekranin.
Pelushi
Nëse fijet e ndjeshme lagen dhe thahen, ato mund të “qëndrojnë” në këtë pozicion të ri, duke lënë një lloj shenje fshirjeje në mobilie. Një pastrues i veçantë tekstili ose furça është një zgjidhje pastrimi shumë më e përshtatshme. E njëjta gjë vlen edhe për fibrat e ndjeshme si kamoshi ose mikrofibrat.
Laminati
Edhe pse shumë dysheme të forta nga druri apo laminati janë të papërshkueshme nga uji, ato konsumohen me kalimin e kohës, kështu që pastrimi i tyre me ujë mund t’i dëmtojë ato. Për të shmangur “ngritjen” e dyshemesë, përdorni vetëm një leckë të lagur.
Lëkura
Veshjet dhe mobiliet prej lëkure janë shumë delikate. Në kombinim me ujin, materiali mund të dëmtohet dhe plasaritet. Përdorni vetëm produkte speciale për kujdesin e lëkurës për të pastruar divanet prej lëkure dhe mobilje të tjera.

Të ngajshme

Disa mënyra për t’i mbajtur milingonat dhe insektet tjera larg shtëpisë

Donat Hashani

Humbi 75 kilogram për tu martuar me mashkullin e ëndrrave, ja si duket sot

KushtrimGuraj

Emrat e çuditshëm kosovarë: Arrestim, Shpenzim, Kfor, Pulë e Gjel

Flaka Ajeti