Telenews

Aligatori hyn fshehurazi në garazh dhe pi Coca-Cola

Aligatori hyri fshehurazi në garazh dhe piu një kanaçe Coca-Cola në shtëpinë e një familjeje në Florida, e cila ruante pije të gazuara në garazh për shkak të përgatitjeve për festën e datëlindjes, shkruan Guardian.
Aligatori besohet të ketë hyrë pasi çifti u kthye nga një shëtitje me qen dhe harroi të mbyllte derën e garazhit.
Shfaqja e aligatorëve në zonat e populluara po bëhet më e shpeshtë gjatë sezonit të çiftëzimit, i cili fillon në prill dhe zgjat deri në qershor, kur zvarranikët dalin nga kënetat dhe kërkojnë një çift.

Zyrtarët e kafshëve të egra thonë se ata rrallë përbëjnë një kërcënim të drejtpërdrejtë për njerëzit.
“Aligatorët rrallë kafshojnë njerëzit për arsye të tjera përveçse kur janë shumë të uritur,” tha Komisioni i Peshqve dhe Kafshëve të Egra në Florida në një raport mbi incidentet midis njerëzve dhe aligatorëve, i cili tha se shteti kishte një popullsi “të shëndetshme” prej rreth 1.3 milion zvarranikësh.
Siç thanë ata, femrat aligator mund të mbrojnë foletë e tyre duke hapur gojën për të trembur ndërhyrësit, por ato rrallë kafshojnë njerëzit dhe kafshimet e tyre më së shpeshti ndodhin brenda ose rreth ujit.

Të ngajshme

Sot mbahet mbledhja e Komitetit të Ministrave të KiE, Kosova nuk figuron në rend dite

Donat Hashani

Kurti, i interesuar të takojë edhe përfaqësuesit e partive tjera

Donat Hashani

25-vjetori i Masakrës së Korishës, reagon Presidentja Osmani

Donat Hashani