Telenews

Ankesa për konfuzitet, kërkohet zhvendosja e një tabele pranë autostradës

Pasi vazhdoi rrugën me mendimin se ajo e dërgon në autostradë, shoferi i kësaj veture vendos që të kthehet mbrapa.

Kjo pasi shenja e vendosur në magjistralen Pejë-Prishtinë, pak para hyrjes në autostradë, e ka bërë konfuz shoferin duke e detyruar të zgjedhë gabimisht rrugën, e cila në fakt të dërgon në fshatra të Fushë-Kosovës.

E, ky veprim i shoferit, bën që të shkaktohet aksident.

Por, ky, sipas banorëve të kësaj zone, nuk është aksidenti i vetëm që shkaktohet në këndeej si pasojë e pozicionit të kësaj tabele.

Pronar të bizneseve afër kësaj hapësire thonë se aksidentet në këtë zonë nuk janë të rralla.

Eksperti i komunikacionit Bekim Ahmeti, vlerëson se tabela e cila lajmëron se pas 300 metrash gjendet hyrja për në autostradë është e vendosur të pozitë të gabuar.

“N’qofse e masim distancën nga kyçja në autostradë prej informacionit të shenjës të lajmrimit, është më tepër se 300 metra e që nuk shkon me atë distancë aty. Dhe e dyta që aty kemi djathtas të hyrë në Miradi e që de-facto, simbolizon se mund të hysh për Shkup”, tha Bekim Ahmeti, njohësi i komunikacionit.

Ahmeti vlerëson se tabelës duhet t’i ndërrohet vetëm vendi.

“Vetëm të shtyhet më përpara, të shihet se a është 300 metra a jo, në rast se e analizojmë, duhet me u vendos ose përtej urës, ose të largohet krejt”, tha Ahmeti.

Sipas banorëve lokal, si pasojë e kësaj tabele, ndodhin disa aksidente brenda çdo viti.

 

source

Të ngajshme

NYT: Grenelli i kishte propozuar Trumpit që ta vizitojë Thaçin në Hagë

E tmerrshme në Gjilan: Hajnat e plaçkisin një grua dhe dyshohet se e dhunuan, ia rrahin edhe djalin

Raporti zyrtar: KFOR-i e negocioi largimin e terroristëve nga Banjska