Telenews

BE nënshkruan marrëveshje për gaz me SHBA-në

Shtetet e Bashkuara dhe Bashkimi Evropian kanë arritur të premten një marrëveshje të madhe për gazin e lëngshëm natyror, si përpjekje për të zvogëluar varësinë e Evropës ndaj energjisë ruse.

Kjo marrëveshje është thënë se parasheh që 15 miliardë metra kub shtesë të gazit të lëngshëm natyror do të dërgohen nga SHBA-ja në BE, deri në fund të vitit.
Blloku evropian ka thënë tashmë se do të ndalë përdorimin e gazit rus, si përgjigje ndaj pushtimit rus në Ukrainë.

Kjo gjë nënkupton rritje të importeve dhe gjenerim më të madh të energjisë së ripërshtrishme.

Të ngajshme

Spanja, Norvegjia dhe Irlanda e njohin zyrtarisht shtetin palestinez

Donat Hashani

Dodik: Rezoluta për gjenocidin në Srebrenicë është “disfatë për politikën boshnjake”

Donat Hashani

Tri shtete e njohën Palestinën, vjen reagimi i Izraelit – do të ketë pasoja

Donat Hashani