Telenews

BESIMI KRISHTER SOT FESTON PASHKËT

Bota e krishterët sot feston Pashkët. Pashkët është një nga festat kryesore të krishterimit. Ajo shënon Ringjalljen e Jezusit tre ditë pas vdekjes së tij me kryqëzim. Për shumë të krishterë, Pashkët është fundi i gëzueshëm i sezonit të Kreshmës së agjërimit dhe pendimit.
Pashkët është një festë e krishterë dhe festë kulturore që përkujton ringjalljen e Jezusit nga të vdekurit, e përshkruar në Dhiatën e Re, pasi ndodhi në ditën e tretë të varrimit të tij pas kryqëzimit të tij nga romakët.
Të dielën e Pashkëve, të krishterët festojnë ringjalljen e Jezusit dhe fitoren e jetës mbi vdekjen.

Të ngajshme

“Kosova projekt i përkohshëm”/ Mushkolaj i reagon ashpër ministrit Aliu

Donat Hashani

Ferit Idrizi jep lajmin e mirë për vushtrriasit

Donat Hashani

Deputeti i VV’së: Nagavci po mban një udhëzim administrativ të jashtëligjshëm i cili po diskriminon vajzat në Kosovë

Donat Hashani