Telenews

Çfarë tregojnë zakonet e gjumit për marrëdhënien tuaj?

Hulumtimet e fundit psikologjike të kryera në Festivalin Ndërkombëtar të Shkencës në Edinburg të Skocisë zbuluan një fakt interesant: çdo ndryshim në marrëdhëniet e një çifti të dashuruar ndikon menjëherë në pozicionet që marrin partnerët në gjumë.

Gjëja më e rëndësishme nuk është pozicioni në të cilin ata përqafohen para se të flenë ose ai që marrin menjëherë pasi kanë rënë në gjumë. Pozicioni në të cilin flenë gjatë gjithë natës dhe zgjohen në mëngjes është i vetmi që ka vërtet rëndësi.

Pozita përqafim i muajit të mjaltit

Ky pozicion ka tendencë të ndodhë nëse çifti sapo ka filluar të takohet ose duhet të kalojë pak kohë larg njëri-tjetrit.

Pozicioni është gjithashtu i popullarizuar në mesin e çifteve të martuara nëse jeta e tyre familjare është ende me pasion dhe plot butësi dhe dashuri.

Pozita e dialogut

Ky pozicion është shumë i zakonshëm në mesin e atyre partnerëve që mbajnë një lidhje të fortë mes njëri-tjetrit, por ende duhet të kalojnë më shumë kohë së bashku dhe të komunikojnë më shpesh.

Pozicioni ‘Shikimi i yjeve’

Të dy partnerët flenë në shpinë. Zakonisht, një person është i shtrirë në shpinë, ndërsa tjetri e mbështet kokën mbi shpatullën e partnerit, duke e bërë atë më të varur. Ky çift ka një kimi të shkëlqyer, por ndonjëherë njëri prej tyre e ka paksa të pakëndshme të detyrohet të marrë në konsideratë këndvështrimin (dhe në këtë rast, pozicionin) e tjetrit.

Pozicioni ‘Djepi i të dashurve’

Ky pozicion është shumë i ngjashëm me atë të mëparshëm, megjithëse është shumë më intim. Kjo është shumë e zakonshme në mesin e çifteve që nuk kanë frikë të tregojnë vazhdimisht ndjenjat e tyre; ata janë shumë të butë dhe kujdesen shumë për njëri-tjetrin. Pozicioni zakonisht do të thotë që burri është më shef dhe dominues në marrëdhënie.

Pozicioni ‘Të dua’

Këta çifte zakonisht janë shumë të lumtura dhe i shijojnë vërtet marrëdhëniet e tyre. Pozicioni pasqyron respektin reciprok të hapësirës personale. Dhe të pasmet e tyre prekëse janë më shumë provë se është shumë e rëndësishme që ata të ndiejnë praninë e partnerit të tyre pranë.

Pozita ‘i lirisë’

Ky pozicion mund të tregojë se një çift shkoi në shtrat menjëherë pasi kishin një grindje të madhe. Megjithatë, ekziston një shpjegim alternativ: të dy partnerët janë ndoshta individë shumë të pavarur, të përqendruar te vetja, të cilët kërkojnë shumë hapësirë personale.

Pozicioni “Mbreti i shtratit”

Partnerët që priren të përhapen në të gjithë shtratin janë zakonisht ata që ndiejnë nevojën për të pohuar veten në vend që t’i tregojnë ndjenjat e tyre partnerit. Sjellja e tyre në marrëdhënie është shpesh shumë egoiste, gjë që reflektohet në zakonet e tyre të gjumit.

Pozicioni i ‘lugëve’

Ky pozicion tregon marrëdhënie harmonike dhe me pasion në të njëjtën kohë. Pozicioni është shumë i popullarizuar në vitet e para të martesës. Partneri prapa zakonisht luan një rol dominues në marrëdhënie të tilla. Partneri tjetër, përkundrazi, gëzon ndjenjën e të qenit i mbrojtur.

Pozicioni i ‘lugëve të lirshme’

Çiftet zgjedhin një pozicion shumë të rehatshëm të ‘lugës’, por i japin njëri-tjetrit më shumë liri. Ky është një nga pozicionet më të ndërlikuara me të paktën dy interpretime të mundshme:

Pozicioni pasqyron një marrëdhënie pa pasion – të paktën njëri nga partnerët ndihet kështu. Ai ose ajo nuk ndjen më nevojë për ndonjë kontakt fizik ose thjesht është i pakënaqur me partnerin e tij ose të saj.

Në rastin e dytë, partneri që kthen shpinën provokon tjetrin në shprehje ndjenjash dhe është i gatshëm të merr më shumë vëmendje.

Pozicioni ‘përqafimi i këmbëve’

Partnerët preferojnë të mos flenë në kontakt të ngushtë, por rastësisht prekin këmbët e njëri-tjetrit. Zakonisht, çiftet që flenë kështu ndajnë harmoninë familjare dhe besimin reciprok. Ata i japin liri njëri-tjetrit duke mbajtur një ‘urë’ të vogël për ta prekur dhe ndjerë njëri-tjetrin edhe gjatë natës.

Të ngajshme

U raportua se ka nisur një lidhje të re dashurie, vjen reagimi nga Bes Kallaku

Donat Hashani

Xhuli Nura tregon një rast me një person në Vushtrri, i drejtohet policisë: Faleminderit që ekzistoni e ju paçim gjithmonë

Donat Hashani

Paraqitja e nxehtë e Xhensiles, i duken të brendshmet në fustan

Donat Hashani