Telenews

E DINI CILAT JANË 8 ZAKONET E GRAVE TË SUKSESSHME QË NUK DORËZOHEN ASNJËHERË?

Suksesi është diçka për perceptohet ndryshe për secilin njëri. Secili njeri e do suksesin, dhe secili punon në forma të ndryshme për ta arritur atë. Si burrat ashtu edhe gratë luftojnë për të njëjtin qëllim: të arrijnë sukses në jetën e tyre.
Gratë e suksesshme që njohim sot nuk janë zgjuar një mëngjes me suksesin në krah, por kanë punuar për ta arritur atë. Ato janë sfiduar, kanë luftuar për të bërë realitet ëndrrat e tyre. Sekretet, rregullat që kanë zbatuar këto gra i kemi mbledhur sot në një shkrim. Si dedikim për të gjitha gratë që kanë arritur sukses në jetë, dhe të tjera që po synojnë ta arrijnë atë.
1. Ato edukojnë veten
Gratë e suksesshme e dinë se njohuria është fuqi. Kjo nuk do të thotë vetëm njohuritë që fitohen nga shkolla, por njohuri reale të jetës gjithashtu. Gratë që kanë sukses kalojnë shumë kohë duke mësuar rreth financave, biznesit, tregut të bursës dhe fakteve të tjera të rëndësishme për t’u bërë të suksesshëm. Ato mësojnë shumë në kohën e tyre të lirë. Sepse sa më shumë njohuri që ato kanë, aq më shumë mund ti shfrytëzojnë ato në jetën e tyre për të arritur ëndrrat e tyre.
2. Caktojnë qëllimet e tyre përpiqen t’i përmbushin ato
Gratë e suksesshme përpiqen më së miri për të arritur qëllimet e tyre. Pavarësisht se sa të mëdha apo të vogla janë ato. Natyrisht, shumica e grave fillojnë me qëllime më të vogla dhe pasi ti kenë arritur ato i vendosin vetës qëllim të mëdha. Vendosja e qëllimeve është e rëndësishme në jetë për çdo grua, sepse ajo i jep asaj një ndjenjë drejtimi dhe qëllimi. Pasi të arrijnë qëllimet e tyre, gratë e suksesshme gjejnë kohë për të festuar mbi sukseset që kanë arritur.
3. Gratë e suksesshme janë mirë të organizuara
Gratë janë shumë mirë të organizuara dhe listimi i detyrave që kanë është vetëm një element që tregon se sa të suksesshme janë ato. Para se të bëni diçka, ju duhet të organizoheni; një hapësirë pune e mbytur çon në një mendje të trazuar… Dhe ju do të jeni në gjendje të shihni qartë qëllimet tuaja në atë mënyrë.
4. Gratë e suksesshme krijojnë sistem mbështetës
Edhe gratë më të forta mund të jenë të përshkuar ndonjëherë nga jeta; balancimi i të gjitha përgjegjësive dhe punëve mund të shkaktojë ndonjëherë turbulenca në shëndetin psikik dhe fizik. Megjithatë, gratë e suksesshme qëndrojnë të lidhura me familjen dhe miqtë që kujdesen për to, të cilët mund t’i ndihmojnë ato të menaxhojnë stresin dhe angazhimet e shumta.
5. Gratë e suksesshme kanë një rutinë
Gratë e suksesshme sigurojnë që puna të mbetet e ndarë nga koha e argëtimit. Me fjalë të tjera, ato e kanë të ndarë orarin e punës dhe pushimit. Ato e dinë saktësisht se kur kanë kohë për palestër, për të bërë blerjet e shtëpisë, takimet me miq, etj.
6. Ato sfidojnë veten
Edhe nëse dështojnë në diçka, gratë e suksesshme vazhdojnë të përpiqen për qëllimet e tyre. Ato e dinë se dështimi është një pjesë thelbësore e rritjes, sepse pa të, ato nuk do të mësonin nga gabimet e tyre.
7. Gjejnë kohë për të tjerët
Edhe punëtorët më të zellshëm kanë nevojë për pakëz pushim gjatë një orari të gjatë pune. Pra, gratë e suksesshme sigurojnë kohë për vetë. Nëse kjo do të thotë yoga, meditim, biking, ngjyrosje, ose vizatim, gratë e suksesshme gjithmonë gjejnë kohë për të relaksuar trupin dhe mendjen.
8. Gratë e suksesshme përpiqen të bëjnë gjëra të reja
Edhe nëse do të thotë të shkosh në një vend të ri për drekë ose të marrësh një rrugë të re për të punuar, gratë që arrijnë qëllimet e tyre duan të gjejnë gjithmonë gjëra të reja për të bërë. Ato e dinë se shumëllojshmëria është aroma e jetës. Kështu që sapo të fillojnë të ndjehen sikur gjërat iu janë bërë të zakonshme, ato nisin të mendojnë për gjëra të reja.
9. U ndihmojnë të tjerëve dhe janë mirënjohëse
Gratë e suksesshme janë gjithmonë të gatshme për të ndihmuar të tjerat dhe janë mirënjohëse për njerëzit që kanë afër vetës. Gratë e suksesshme e dinë se për të shkuar përpara në jetë, ato do të kenë nevojë për ndihmë. Dhe prandaj gjithmonë janë të gatshme për të ndihmuar të tjerët.

Të ngajshme

Konfirmohet aktakuza ndaj Januzit, Bahtjarit dhe Shalës

Donat Hashani

Osmani për Kadarenë: Liria e Kosovës për të ishte triumfi i kombit shqiptar, lamtumirë titani i letërsisë

Donat Hashani

Pamje nga përmbytjet në Beograd: Vërshimet bëjnë “ujëvarë” në kryeqytetin serb, veturat notojnë

Donat Hashani