Telenews

E keni ditur se cila markë është shitësi më i madh i makinave në botë aktualisht?

Toyota ka shitur 10.5 milionë automjete në botë gjatë vitit 2021. Shitjet e kompanisë japoneze u rritën me 10.1% krahasuar me vitin e kaluar.
Tashmë, Toyota renditet si prodhuesi më i madh i makinave në botë për të dytin vit radhazi.
Konkurrenca me Volkswagen-in gjerman është ngushtuar.
Prodhuesit e makinave janë detyruar të shkurtojnë prodhimin për shkak se mungesa e gjysmëpërçuesve gjatë pandemisë ndërpreu zinxhirët e furnizimit, duke rritur konkurrencën për komponentin kryesor midis prodhuesve të pajisjeve elektronike të konsumit.
Sidoqoftë, kompania japoneze e ka përballuar pandeminë më mirë se shumica e prodhuesve të tjerë të makinave, sepse tregu i saj vendas, Japonia dhe pjesë të Azisë, janë prekur më pak se Evropa.
 

Të ngajshme

Ferrari zbulon Purosangue-n e tij të ri

Portali Telenews

Qëndroi i mbyllur për tetë vjet në një garazh, ky Mercedes S600 duket krejt i ri pas “pastrimit në detaje”

Portali Telenews

Zvicra dëshiron të përgjysmojë kufirin e shpejtësisë në autostrada

Donat Hashani