Telenews

Feronikeli shitet për 70 milionë – Aksionet dhe pronësia e Ferronikelit transferohen nga BALFIN Group tek YILDIRIM Group

Grupi BALFIN ka transferuar zyrtarisht të gjitha aksionet dhe pronësinë e NewCo Ferronikeli tek YILDIRIM International Group. Burime nga grupi negociator i kanë thënë Albanian Post se çmimi i shitjes ka arritur mbi 70 milionë

Të dy Grupet arritën një marrëveshje në fillim të qershorit 2022 dhe gjatë këtyre muajve kanë pasur një bashkëpunim të ngushtë për të garantuar një dorëzim të lehtë që nuk do të ndikojë tek punonjësit dhe prodhimi.

Në dokument thuhet se YILDIRIM ka një plan biznesi të mprehtë për të zgjeruar dhe rritur biznesin e tij të metaleve dhe minierave. Prandaj, YILDIRIM pret me padurim NewCo Ferronikeli, duke ndërtuar një nga kompanitë më të mira të nikelit në Evropë. Plani i propozuar i biznesit do ta transformojë NewCo Ferronikeli në një nga filialet më të vlefshme të YILDIRIM, thuhet ne marrëveshje.

 

 

NewCo Ferronikeli u bë pjesë e BALFIN Group në korrik 2018. I gjendur në gjendje të pezulluar aktiviteti me detyrime, si dhe paga të papaguara të punonjësve, BALFIN Group ndërhyri për përmirësimin e situatës financiare dhe filloi zbatimin e një programi investimesh në vlerë 30 milionë euro, që  të arrihet efikasiteti i përmirësuar i prodhimit.

Ferronikeli

NewCo Ferronikeli është një nga prodhuesit më të mëdhenj të ferronikelit në Evropë.  Kompania është një aset i rëndësishëm strategjik për Republikën e Kosovës, me rëndësi dhe ndikim të madh në makroekonominë.

Kompleksi NewCo Ferronikeli përfshin një fabrikë të prodhimit të nikelit me dy linja, si dhe depozita potencialisht të pasura minerale nën peizazhin përreth, dhe u themelua në vitin 1984.

Me këtë blerje, YILMADEN Holding konsolidon investimet e Grupit YILDIRIM në sektorin e metaleve dhe minierave.

Kompania është lojtari i 4-të më i madh në biznesin global të kromit, prodhuesi i dytë më i madh i ferrokromit me karbon të lartë (HC FeCr) dhe një lojtar kryesor në segmentin e minierave të xeheve të kromit me cilësi të lartë.

Ata gjithashtu zotërojnë objekte metalurgjike të prodhimit të koksit në Kolumbi, një fabrikë metalurgjike të ferrovanadiumit dhe ferromolibdenit në SHBA, dhe projekte të hapura dhe nëntokësore të qymyrit në Kolumbi.

YILMADEN punëson një fuqi punëtore prej mbi 6,500 punonjësish dhe është e pranishme në 8 vende: Turqi, Kosovë, Suedi, Kazakistan, Rusi, Shqipëri, Kolumbi dhe SHBA.

YILMADEN eksporton produktet e saj te klientët në më shumë se 80 vende nëpërmjet më shumë se 20 qendrave të shpërndarjes të vendosura mirë në të gjithë botën.

Me seli në Stamboll, Turqi, YILDIRIM Group është një nga grupet industriale dhe infrastrukturore evropiane me rritje më të shpejtë.

Ata janë një grup global industrial i diversifikuar mirë, i cili është aktiv në 9 sektorë globalisht: kryesisht në metale dhe miniera, operacione dhe menaxhim portual, plehra dhe kimikate, energji, transport dhe logjistikë, investime financiare dhe kapital privat, etj. YILDIRIM operon në  53 vende në 5 kontinente në sektorët e përmendur më sipër me më shumë se 17,000 punonjës.

Të ngajshme

Peci: Kemi paraparë 3 milionë euro për kompensimin e dëmeve në sektorin e bujqësisë

Donat Hashani

Kurti në Prizren, e prezanton buxhetin për vitin 2023

Donat Hashani

Fantastike: Kosova fiton rastin kundër “IuteCredit” në Arbitrazh

Donat Hashani