Telenews

Ford me plan të madh për automjetet elektrike në Evropë

Ford njoftoi planet për të prezantuar shtatë automjete të reja elektrike në Evropë si pjesë e një investimi prej 2 miliardë dollarësh.
Sipas medieve të huaja, prodhuesi i automjeteve synon të shesë 600 mijë automjete me bateri në kontinent deri në vitin 2026, duke u mbështetur drejt një qëllimi të të gjitha shitjeve të EV dhe neutralitet të plotë të karbonit në të gjithë gjurmën e tij të prodhimit deri në vitin 2035.
Lajmi vjen pas njoftimit të Ford-it se do të ndajë biznesin e tij në dy pjesë: njëra fokusohet në automjetet tradicionale me gaz të quajtur Ford Blue dhe tjetra në EV dhe softuerin e quajtur Ford Model e.
Ford pret që gjysma e shitjeve të tij globale të jenë automjete elektrike deri në vitin 2030, duke përfshirë të gjitha automjetet e tij të pasagjerëve në Evropë.
Më parë, prodhuesi i automjeteve kishte thënë se do të shpenzonte 1 miliardë dollarë për të kthyer një fabrikë në Koln të Gjermanisë, në linjën e parë të prodhimit të automjeteve elektrike në kontinent. Tani, kompania thotë se pret të prodhojë 1.2 milionë automjete gjatë gjashtë vjetëve, me një investim total produkti prej 2 miliardë dollarësh.

Të ngajshme

Konfirmohet aktakuza ndaj Januzit, Bahtjarit dhe Shalës

Donat Hashani

Osmani për Kadarenë: Liria e Kosovës për të ishte triumfi i kombit shqiptar, lamtumirë titani i letërsisë

Donat Hashani

Pamje nga përmbytjet në Beograd: Vërshimet bëjnë “ujëvarë” në kryeqytetin serb, veturat notojnë

Donat Hashani