Telenews

GUVERNATORI I BQK-SË FLET PËR STABILITETIN FINANCIAR TË KOSOVËS

Guvernatori i Bankës Qendrore, Fehmi Mehmeti, ka thënë se në muajt e parë të vitit 2022 ka pasur rritje të importit, rrjedhimisht edhe rritje të inflacionit.
Ai tha se është e vështirë ndërhyrja e BQK-së pas ngritjes së çmimeve në vend pasi inflacioni është i importuar.
Vetëm në janar të këtij viti, Mehmeti tha se shkalla e inflacionit është 7.1 për qind, por stabiliteti financiar i Kosovës është i qëndrueshëm.
Këto komente Mehmeti i bëri gjatë raportimit në Komisionin për Buxhet, Punë dhe Transfere.

Të ngajshme

Petkoviq thumbon palën kosovare për dinarin

Donat Hashani

Ministria nënshkruan kontratë 21 milionëshe për ndërtimin e rrugës Prishtinë-Pejë

Donat Hashani

Qeveria ndan kaq para për procesin e votimit në veri më 21 prill

Donat Hashani