Telenews

ISH-KOMANDANTI I NATO-S: NUK KA PAQE NË EVROPË, DERISA PUSHTETI NË KREMLIN I TAKON PUTINIT

Sir Richard Shirreff, ish-zëvendëskomandanti suprem i NATO-s në Evropë, ka thënë se “sikurse shumica e njerëz” ai ka dyshimet rreth pretendimeve të Rusisë sa i përket zvogëlimit të aktiviteteve ushtarake në Kiev dhe Chernihiv.
“Është një lloj arsyetimi se ka dështuar të avancojë në shumë fronte, dhe për këtë synon të përqendroj forcat në rajone tjera”, tha Shirreff.
“Derisa Putini është në Kremlin, nuk mund të ketë paqe në Evropë”, shtoi Sir Richard.
Ai theksoi se NATO duhet të sigurohet që lufta të “mbetet një luftë e ftohtë e assesi e nxehtë”, që nënkupton se NATO duhet të jetë e gatshme për luftë në çdo aspekt.

Të ngajshme

Sulmohen përsëri ushtarët e KFOR-it në Zveçan

Furtuna Zejnullahu

Memli Krasniqi mbledhë kryesinë e PDK-së: Jam i shqetësuar, ndëshkimet e aleatëve ndaj Kosovës tashmë kanë filluar

Furtuna Zejnullahu

Sonte protestohet përpara ambasadës gjermane në Beograd

Furtuna Zejnullahu