Telenews

Kamberi: Ka një betejë politike mes Ramës dhe Kurtit për të qenë qendra e shqiptarëve në rajon

Analisti Belgzim Kamberi është shprehur se beteja politike mes kryeministrit Albin Kurti dhe kryeministrit të Shqipërisë Edi Rama, po shtohet.

“Fushëbeteja politike po thellohet çdoherë më shumë midis Ramës e Kurtit dhe në këtë drejtim besoj që kjo nuk është një betejë politike vetëm mes kryeministrit të Kosovës dhe të Shqipërisë, por një betejë politike për me qenë qendra politike e shqiptarëve në rajon,” tha Kamberi në “Debat Plus”.

Sipas Kamberit, kryeministri Kurti ka fituar teren edhe në Maqedoninë e Veriut e po ashtu edhe në Luginë të Preshevës.

“Dhe në këtë drejtim kjo fushbetejë po thellohet, e pamë në Maqedoninë e Veriut ku zotri Kurti ka fituar terren atje tashmë ku aleatët e tij janë pjesë e pushtetit, ka fitu terren në Luginë të Preshevës, ka fitu terren në raport me politikën e jashtme të Shqipërisë në Luginë të Preshevës, njëherë me deputetin tash edhe me Komunën e Preshevës, Komuna e Bujanocit i ka ik, e pamë se e uroj edhe kryetarin e Ulqinit.”

Dhe se cila është hapësira e vetme që Kurti nuk po mund të depertojë, Kamberi thotë se është Shqipëria.

“Sipas analizës time është që ka një betejë politike për me qenë qendra e shqiptarizmës në rajon mes Ramës dhe Kurtit, kjo është zgjeru dhe është bërë çdoherë më e fuqishme në hapësirat e shqiptarëve te ish-Jugosllavisë, ku zotri Kurti po fiton teren në raport me zotrin Rama. Kjo fushbetejë politike është bërë edhe nga Rama edhe nga Kurti,” tha Kamberi.

source

Të ngajshme

Liderë e përfaqësues nga 13 vende të rajonit në Shkup, Osmani ndan foton familjare të samitit SEECP

Hill: Shpresoj që çështja e Banjskës të shkojë në gjykatë dhe të ketë njëfarë përgjegjësie për atë

The Geopost publikon përgjimin e dytë të Bedri Shabanit – konfirmohet takimi fizik me oficerin e BIA-s