Telenews

Mbrojtja e Salih Mustafës nesër paraqet deklaratën hyrëse para trupit gjykues në Hagë

Mbrojtja e ish-pjesëtarit të Ushtrisë Çlirimtare të Kosovës, Salih Mustafa do të paraqes nesër deklaratën hyrëse para trupit gjykues në Hagë.
Kjo shënon fillimin e çështjes së mbrojtjes e cila tutje do të vazhdojë me provat dhe dëgjimin e 17 dëshmitarëve.
Ndërsa, sipas gjykatës para Dhomave të Specializuara të Kosovës në Hagë në seancën e sotme do të paraqitet një viktimë të cilën trupi gjykues ka marrë vendim që ta dëgjojë, me kërkesë të avokates së viktimave.
Gjithashtu, trupi gjykues ka vendosur që pas kësaj mbrojtësja e viktimave të mund të bëjë parashtrime.
Më 23 mars është caktuar të dëgjohet dëshmitari i parë i mbrojtjes ndërsa turpi gjykues i ka lënë avokatit 36 orë në dispozicion për të marrë në pyetje 17 dëshmitarët e paraparë.
Fillimi i çështjes së mbrojtjes vjen pasi Zyra e Prokurorit të Specializuar e ka përfunduar çështjen e saj.
Aktakuza ndaj Salih Mustafës, i cili është i arrestuari i parë nga Specialja, është konfirmuar më 12 qershor të vitit 2020 ndërsa ai u arrestua më 24 shtator të vitit të kaluar, me pretendimin për krime lufte.
Ai po qëndron në qendrën e paraburgimit në Hagë ndërsa në deklarimin e tij para trupit gjykues, Salih Mustafa është deklaruar i pafajshëm. /KP/

Të ngajshme

Mbi 1600 gjoba të shqiptuara për një javë në rajonin e Prizrenit

Erzana Fazliu

50 Cent-i mbështet Trumpin, vendos në sfond fotografinë e tij gjatë koncertit

Erzana Fazliu

Iu refuzua hyrja në Kosovë, shtetasi i huaj arrestohet në Merdare për hyrje ilegale

Donat Hashani