Telenews

OSMANI PËR DITËN E LIRISË SË SHTYPIT: NDEROJMË GAZETARËT QË I DHANË ZË VUAJTJEVE TONA GJATË LUFTËS

Presidentja Vjosa Osmani, në Ditën Botërore të Lirisë së Shtypit, nderohen ka kujtuar gazetarët që i kanë dhënë zë vuajtjeve gjatë luftës së fundit në Kosovë.
Indeksi i Lirisë së Shtypit Botëror, e ka renditur Kosovën sivjet në në pozitën e 61-të, në krahasim me pozitën e 78-të, që ka mbajtur në vitin 2021.
Presidentja Osmani ka thënë se ky indeks tregon përkushtimin institucional ndaj demokracisë.
“Në Ditën Botërore të Lirisë së Shtypit, nderojmë gazetarët që i dhanë zë vuajtjeve tona gjatë luftës dhe ata që vazhdojnë të ngrihen për të vërtetën dhe lirinë sot. Indeksi i lirisë së shtypit është një shembull i shkëlqyer i përkushtimit tonë ndaj demokracisë”, tha Osmani.

Të ngajshme

Serwer: Për situatën në veri, SHBA po mbështetë 100% Serbinë

Furtuna Zejnullahu

Hoxha: Kurti mund të shkarkohet apo të dorëhiqet

Furtuna Zejnullahu

Borrell: Mirëpres zbarkimin e 700 forcave të NATO-s në Kosovë, qetësia të rivendoset menjëherë

Furtuna Zejnullahu